Windows 11 de yeni sorun Oyun performansını düşürüyor

06.10.2021
80
Windows 11 de yeni sorun Oyun performansını düşürüyor

Windows 11de yeni sorun: Oyun performansını düşürüyor Yazılım devi Microsoft, 5 Ekimde Windows 11in resmi sürümünü kullanıcılar ile paylaştı. Yeni Windowsu inceleyen uzmanlar, oyun ve bellek performansını etkileyen yeni sorunları ortaya çıkardı.

Windows 11, sistem gereksinimlerini karşılayan kullanıcılar için 5 Ekimde erişime açıldı. Windows tarihinde en katı gereksinimlerine sahip olan yeni Windows, arayüz kullanımını daha kolay hale getirecek yeni bir tasarım anlayışına ve kullanışlı özelliklere ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra uzmanlar tarafından gelen ilk incelemeler ile beraber sistem performansını oldukça düşüren yeni sorunlar gün yüzüne çıktı.

Oyun performansını etkiliyor
Windows 11 ile gelen bilgisayarlarda Microsoftun sanallaştırma tabanlı güvenlik (VBS) uygulamasının oyun performansını etkilediği ortaya çıktı. PC Gamer tarafından test edilen özellik, Far Cry New Dawn’da yüzde 5, 3DMark Time Spy’da yüzde 10, Horizon Zero Dawn’da yüzde 28’e kadar performansı düşürüyor.

İyi haber şu ki Microsoft tarafından varsayılan gelen bu özellik, Windows 11 yükseltmesi yapan kullanıcıları etkilemiyor. VBS temel olarak hem tüketici hem de kurumsal/devlet cihazlarında güvenlik sağlaması için tanıtıldı ve kötü amaçlı yazılımların güvenlik açıklarından yararlanmasını önlüyor.

Fazla bellek kullanımı
Kullanıcı deneyimini bozacak bir diğer sorun ise, Dosya Gezgininin bellek kullanım tarafında yaşanıyor. İki ay önce keşfedilen ve resmi sürümde de düzeltilmeyen bu sorun, Dosya Gezgini üzerinde yeni pencereler açılması ile beraber büyük miktarda bellek tüketimine yol açıyor.

Windows 11 her ne kadar resmi çıkışını yapmış olsa da yeni sorunlar bulunmaya devam ediyor. Sistemin daha stabil ve sorunsuz hale gelmesi için bir süre daha beklemek gerekebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.