WhatsApp, Hindistan da iki milyon kullanıcıyı engelledi

17.07.2021
71
WhatsApp, Hindistan da iki milyon kullanıcıyı engelledi

WhatsApp, Hindistan da iki milyon kullanıcıyı engelledi Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp tarafından yapılan açıklamada mayıs ve haziran ayında Hindistanda bulunan 2 milyon kullanıcının hesabının engellendiği ifade edildi.

Perşembe günü yapılan açıklamalarda dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsAppın Hindistanda 2 milyon kullanıcıyı engellediği duyuruldu. WhatsApp bu sayının yüzde 95inin spam mesajları sebebiyle olduğunu açıkladı. Veriler, Hindistanın yeni teknoloji kuralları kapsamında yayınlanan ilk aylık raporda paylaşıldı.

Hindistan 400 milyon kullanıcı ile WhatsAppın en büyük kullanıcı kitlesine sahip ülke. Facebookun sahibi olduğu şirket, engellenmelerdeki en önemli sebebin zararlı veya istenmeyen mesajların gönderilmesinin önüne geçmek olduğunu belirtti. Uygulamanın ileri teknolojisi ile dünyada aylık sekiz milyona yakın hesabı engellediği de gelen açıklamalar arasında yer alıyor.

Platform dezenformasyona yol açıyor
Uygulama bu engellenmelerin 15 Mayıs ile 15 Haziran arasında yapıldığını açıkladı ve “yüksek ve anormal miktarda” mesajı sebep olarak gösterdi. WhatsApp, ülkede yanlış bilgilerin ve sahte haberlerin yayılmasına sebep olan bir platform olarak gösteriliyor. Platformda dolaşan mesajlar ve videolar geçmişte ülkede çete sebepli şiddet olaylarına ve ölümlere yol açmıştı.

Hindistanda mayıs ayında uygulamaya geçirilen teknoloji yasası, sosyal medya platformlarında bulunan içeriklere düzenlemeler getirmişti. Birçok insan düzenlemenin ifade özgürlüğüne ve kullanıcı gizliliğine zarar vereceğini düşünse de hükümet bu yasayla internet üzerinde kötü amaçlara yol açabilecek ve yanlış bilgi yayabilecek içeriklerin önüne geçmeyi amaçladığını iddia etmişti.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.