WhatsApp çökünce Telegram 50 milyon yeni kullanıcı kazandı

05.10.2021
66
WhatsApp çökünce Telegram 50 milyon yeni kullanıcı kazandı

WhatsApp çökünce Telegram 50 milyon yeni kullanıcı kazandı Dün akşam saatlerinden Facebook, Instagram ve WhatsAppa erişim sorunu yaşanması, Telegramın işine geldi ve mesajlaşma platformu milyonlarca yeni kullanıcıya sahip oldu.

Dün, kullanıcıların yaklaşık altı saat boyunca Facebook, Instagram ve WhatsAppa erişiminin olmaması nedeniyle sosyal ağların ve hizmetlerin çalışmasında büyük bir kesinti meydana gelmişti. Facbebookun yaşadığı bu problem Telegramın işine yaradı.

WhatsAppda yaşanan altı saatlik kesinti sırasında Telegram platformu hızla büyümeye başladı. TGStat analitik servisi başkanı Yuri Kizhikine göre, Telegramdaki yeni kullanıcı sayısı sadece birkaç saat içinde yüksek oranda artış gösterdi:

Bizim tahminmize göre, 50 milyonun üzerinde yeni kullanıcı, son birkaç saat içinde Telegrama kayıt oldu.

Facebook ise bugün yaptığı açıklama ile birlikte yaşanan bu kesintinin nedenini açıkladı. Şirkete göre her şey omurgayı oluşturan yönlendiricilerindeki yapılandırma değişiklikleriyle ilgiliydi. Öte yandan, yaşanan bu altı saatlik kesintinin, Mark Zuckerbergin kişisel servetinden 7 milyar dolar eksilttiği ifade ediliyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.