PC pazarında talep düşecek ancak büyüme devam edecek

10.12.2021
79
PC pazarında talep düşecek ancak büyüme devam edecek

PC pazarında talep düşecek ancak büyüme devam edecek IDC tarafından yapılan araştırma, PC sektörünün gelecekte büyümeye devam edeceğini ama çift haneli büyüme oranlarının düşeceğini gösteriyor. Arzda sorunlar yaşanması bekleniyor.

Pandeminin başlamasıyla birlikte artan uzaktan eğitim ve çalışmayla beraber PC sektöründeki talepte de artış görülmüştü. Yapılan bir pazar araştırmasına göre PC satışları yavaşlayacak olsa da 5 yıl içerisinde artmaya devam edecek. Her ne kadar talep artmaya devam edecek olsa da arzda sıkıntılar yaşanması bekleniyor.

IDC: En büyük düşüş tablet pazarında olacak
International Data Corporation ( IDC ) tarafından yapılan bir araştırma, PC sektöründe bu yıl bittiğinde 2020 yılına kıyasla %13,5lik bir büyüme oranıyla 344.7 milyon adet satış gerçekleştirilmiş olacağını öngörüyor. Maliyet artışları, elektronik bileşen eksikliği ve lojistik sıkıntılar sebebiyle arzın talebi karşılayamayacağı ve yılın son çeyreğinde arzda %3.4 düşüş bekleniyor.

Tablet pazarına bakıldığında da benzer bir tablo gösteriliyor. Talep ve yıllık büyüme artacak olsa da arzda düşüşler yaşanacak. IDC, 2021de yıllık sevkiyatların %4.3 artacağını ancak arzdan dolayı dördüncü çeyrek sevkiyatlarının %8.6 düşeceğini belirtiyor.

Son iki yılda yaşanan çift haneli büyümenin 2022 ile birlikte düşmeye başlaması ancak büyümenin devam etmesi bekleniyor. Gelecek beş yıllık bileşik yıllık büyüme oranı(CAGR) %3.3 olarak gösteriliyor ve büyümeye dizüstü bilgisayarların öncülük edeceği düşünülüyor.

Büyük ekranlı akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarların daha rekabetçi olması tablet pazarını olumsuz etkileyecek. Araştırma firması tablet satışlarında özellikle 2022 ve 2023 yıllarında önemli düşüşler yaşanacağını tahmin ediyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.