Kaçakçılar drone kullanarak Çine 80 milyon dolar değerinde iPhone soktu

03.04.2018
68
Kaçakçılar drone kullanarak Çine 80 milyon dolar değerinde iPhone soktu

Teknolojinin tüm olanaklarından faydalanan kaçakçılar bu kez drone kullanarak Hong Kongdan Çine 80 milyon dolar değerinde iPhoneu gizlice sokmayı başardı. Şebekenin dahiyane planı haberimizde.

Kaçakçılar mesleklerini icra etmek için neredeyse tüm teknolojik araçlardan faydalanıyor. Çindeki bir grup kaçakçı drone kullanarak Hong Kongdan Çinin Shenzhen şehrine yaklaşık 80 milyon dolar değerinde iPhoneu gizlice sokmayı başardı. Operasyon, Shenzhendeki gümrük memurlarının şebekeyi çökertmesiyle ortaya çıktı.

Ülkedeki yetkililer, drone kullanarak Hong Kong ve Çin arasına 200 metre uzunluğunda iki kablo çeken 26 şüpheliyi tutukladı. Çetenin, sınırın iki tarafındaki yüksek binalar arasında uçan hat kurarak 79.8 milyon dolar değerinde iPhone kaçırdıkları tespit edildi. Akıllı telefonları taşıyan çantalar bu kablolara bağlanıp Shenzhene çekiliyordu.

Sınırın üzerinden hat çektiler
Gece yarısından sonra operasyona başlayan kaçakçıların, 10lu paketler halindeki iPhoneları bir çeşit makara sistemiyle uçan hat üzerinden ülkeye sokmaya başladıkları belirtiliyor. Bu yöntemle gecede 15 bin iPhoneu Çine sokmayı başaran şebeke sonunda yakayı ele vermekten kurtulamadı.

Çinde iPhone kaçakçılığı sıklıkla karşılaşılan bir durum. Daha önce de Çinli gümrük memurları üzerine sardığı 102 adet iPhoneu ülkeye sokmaya çalışan bir kadını tutuklamış ve bu kaçakçılık girişimi de başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.