iPhone iMessage özellik kapalı olsa dahi okundu bilgisi gönderiyor

08.01.2022
73
iPhone iMessage özellik kapalı olsa dahi okundu bilgisi gönderiyor

iPhonelardaki iMessage uygulaması, özellik kapalı olsa dahi okundu bilgisi gönderiyor iPhone cihazlarda bulunan iMessage mesajlaşma uygulamasının, ayarlardan devre dışı bırakılmış olsa bile okundu bilgisi gönderdiği ortaya çıktı.

iOS 15 çalıştıran iPhone cihaz kullanıcıları, ayarlardan devre dışı bırakılmış olmasına rağmen, iMessage uygulamasının okundu bilgisi göndermesinden kaynaklanan bir hatadan şikayet ediyorlar.

iMessages için okundu bilgileri, Ayarlar > Mesajlar > Okundu Bilgilerine giderek açılabiliyor ve bu ayar, tek bir Apple kimliğine sahip tüm cihazlarda senkronize ediliyor.

Appleın hatayı düzeltmesi bekleniyor
iPhone sahiplerinin daha önce de benzer bir sorundan şikayet ettiklerini, ayarlardan bu seçenek kapalı olsa bile, kullanıcılara okundu bilgisinin gönderildiği konusunda şikayet ettiklerini belirtmek gerekiyor. Apple bu hatayı zaten düzeltmişti, ancak çeşitli forumlardaki raporlara göre, iOS 15in piyasaya sürülmesiyle birlikte bu can sıkıcı sorun bir kez daha ortaya çıktı.

Böyle bir durumda tek geçici çözüm akıllı telefonu yeniden başlatmak, ancak henüz kalıcı bir çözüm olmadığını belirtelim. Appleın gelecekteki bir iOS güncellemesinde bu hatayı düzeltmesi muhtemel.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.