Facebook dislike beğenmeme tuşunu entegre etti.

30.04.2018
84
Facebook dislike beğenmeme tuşunu entegre etti.

Facebookta büyük yenilik! Artık o da ekleniyor Bir süredir veri skandalıyla boğuşan sosyal medya platformu Facebook, pek çok kullanıcının talep ettiği dislike (beğenmeme) tuşunu platforma entegre etti.

BBCde yer alan habere göre, platforma entegre edilen yeni özellik sayesinde Facebookta yapılan bir yorum Upvote, downvote yani aşağı ya da yukarı şeklinde oylanabiliyor. Deneme sürümü şimdilik sadece Yeni Zelandada uygulanıyor.

Facebookun kurucusu ve CEOsu Mark Zuckerberg, sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımlarla ilgili farklı tepkileri ifade etmek amacıyla çeşitli beğenme butonlarının gelebileceğini daha önce bazı platformlarda dile getirmişti.

ULUSLARARASI VERİ KRİZİ SÜRECİ

Sosyal paylaşım sitesi Facebookun 50 milyon profil verisini, ABD Başkanı Donald Trumpın 2016 seçim kampanyası döneminde ve Brexitte (İngilterenin Avrupa Birliğinden ayrılması) analiz ve manipülasyon için izinsiz paylaştığı iddia edilmiş, Cambridge Analyticanın yazılımcılarından Christopher Wylienin iddiaları hem ABD hem de İngiltere basınında geniş yankı uyandırmıştı.

ABD ve Avrupa Parlamentosu (AP) ile İngiltere, Facebookun kurucusu Zuckerbergi ifadeye çağırmıştı.

Zuckerberg ifadesinde, Bu büyük bir hataydı. Benim hatamdı ve özür dilerim diyerek alınacak yeni önlemleri açıklamıştı.

Tüm bu sürece rağmen Facebook, yılın ilk 3 ayında yüzde 63 kar artırmıştı.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.