BTK toplantısının ardından Metadan ilk açıklama Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz

05.08.2024
148
BTK toplantısının ardından Metadan ilk açıklama Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz

BTK yetkilileri ile toplantı gerçekleştiren Instagram’dan açıklama geldi. Meta yetkilileri, Instagram yasağının kaldırılması için “Gerekeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

2 Ağustos Cuma gününden beri Türkiye’de erişim engeli uygulanan Instagram için kritik toplantı tamamlandı. Bugün saat 13.00’te Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) yetkilileri ile Instagram yetkilileri toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında Meta’dan açıklama yapıldı.
BTK-Instagram toplantısı nasıl geçti?
Toplantıda BTK yetkilileri erişim yasağının kaldırılması için taleplerini iletti. Hükümete yakın kaynaklardan edinilen bilgilerere göre toplantı olumlu geçti. Bugün saat 15:30’daki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından Instagram’ın erişim yasağı kaldırılabilir.

Meta’dan açıklama
Meta’dan yapılan açıklamada toplantı hakkında herhangi bir yorum yapılmazken şu ifadelere yer verildi:

Türkiye’de Instagram’a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum bırakılırken işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.