Apple üretim ortağı Foxconn ABD ve Tayland da elektrikli araç fabrikaları kuracak

12.08.2021
106
Apple üretim ortağı Foxconn ABD ve Tayland da elektrikli araç fabrikaları kuracak

Apple üretim ortağı Foxconn ABD ve Tayland da elektrikli araç fabrikaları kuracak Appleın en büyük tedarikçilerinden biri olan Foxconn, yavaşlayan akıllı telefon endüstrisini telafi için elektrikli araç trendini yakalamaya çalışıyor. Şirket elektrikli araç fabrikaları kuracak.

Nikkei Asia kaynaklı habere göre Appleın en büyük üretim ortaklarından biri olan Foxconn, gelecek yıl ABD ve Taylandda elektrikli otomobil fabrikaları kurmaya başlayacak. Şirket söz konusu üretim tesislerini 2023 yılına kadar faaliyete geçirmeyi umuyor.

Foxconn Yönetim Kurulu Başkanı Young Liu yatırımcılara yaptığı açıklamada 2023te sırasıyla ABD ve Taylandda seri üretime başlamayı planlıyoruz. Bu bölgelere ek olarak, global elektrikli araç stratejimizin bir parçası olarak Avrupadaki olası lokasyonlar ile de görüşme halindeyiz” dedi.

Foxconn, Appleın en önemli iPhone montajcısı konumunda. Nikkei Asia tarafından yayınlanan raporda şirketin yavaşlayan akıllı telefon endüstrisini telafi için yükselişte olan elektrikli araç trendini yakalama çabalarını hızlandırdığı belirtiliyor.

Apple Carı üretebilir
Foxconn başlangıçta Amerikadaki fabrikasını, müşterisi Fisker için otomobil üretmek için kullanacak. Ancak gelecekte üretim hattı Applea hizmet vermek için genişletebilir. Zira Appleın kendi sürücüsüz elektrikli otomobilini piyasaya sürmeye hazırlandığını bililyoruz.

Cupertinolu şirket Apple Carı üretmeye yardımcı olacak bir şirket arayışında. Potansiyel adaylar arasında Foxconnun da adı geçiyor. Tayvanlı elektronik devi, Apple Carın üretimi ve montajı konusunda Apple ile tıpkı iPhonelarda olduğu gibi stratejik bir ortaklık kurabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.