Apple a Çin de soğuk duş Çinliler yükselirken Apple ilk 5 e giremedi

26.07.2024
136
Apple a Çin de soğuk duş  Çinliler yükselirken Apple ilk 5 e giremedi

Apple için Çin pazarı zorlu geçmeye devam ediyor. Teknoloji devi, Huawei gibi yerel şirketlerin öne geçmesinin ardından yılın ikinci çeyreğinde ilk beşteki yerini kaybetti.

ABD’li Apple’ın Çin’deki performansı pek de iç açıcı değil. IDC’nin 2024 yılının ikinci çeyreğini kapsayan raporuna göre Apple, Huawei gibi yerel şirketlerin öne geçmesinin ardından Çin’in akıllı telefon pazarında ciddi bir pay kaybetti. Rapora göre Apple, Çin’de en çok satan markalar sıralamasında ilk beşin dışına düştü.
Apple’a soğuk duş

IDC’ye göre bu dönemde iPhone sevkiyatları yüzde 3,1 oranında düşerken, Android tabanlı rakipleri yıllık bazda yüzde 11 oranında artış gösterdi. Bu durum Apple’ı dört yıl sonra ilk kez ülkedeki en çok satan ilk beş akıllı telefon markasının dışına itti. Öte yandan iPhone’un bu yıl Çin’deki performansı oldukça inişli çıkışlı. Apple, talebi artırmak için önemli miktarda indirim kampanyaları da yapmıştı.

Apple özelinde düşüş rapor eden sadece IDC değil. Canalys, bu dönemde iPhone’un Çin sevkiyatlarında yüzde 3,9’luk bir düşüş olduğunu bildirdi. Son kullanıcılara yapılan satışları takip eden Counterpoint Research ise iPhone için yüzde 5,7’lik bir düşüş gördü. Oysa indirimlerin etkisiyle Apple, Nisan-Mayıs aylarında toparlanma gösteriyordu.
Apple, Çin’de yeni araştırma laboratuvarını açıyor
6 sa. önce eklendi

IDC’ye göre bu son çeyrekte Huawei, sevkiyatlarını yüzde 50 oranında artırmayı başarmış durumda. Bu oldukça büyük bir başarı. Bu güçlü büyüme Huawei’yi ikinci basamağa taşırken zirvede ise yüzde 17.1’lik büyüme ile Vivo yer aldı. Zirvede rekabet çok yakınken arkada kalanlar da birbirlerine yakın. Genel sıralama ise şu şekilde: Vivo, Huawei, Oppo, Honor ve Xiaomi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.