AMD RX 6000 ekran kartı modellerine yüzde 10 zam geliyor

25.11.2021
91
AMD RX 6000 ekran kartı modellerine yüzde 10 zam geliyor

AMD RX 6000 ekran kartı modellerine yüzde 10 zam geliyor Yeni ekran kartı serisi ile yüksek satış rakamlarına ulaşan AMD, TSMCnin üretim maliyetlerini yükseltmesi sebebiyle RX 6000 modellerinin fiyatlarını yüzde 10 arttıracak.

Board Channels forumlarında açıklanan yeni bilgileri paylaşan VideoCardz, AMDnin RX 6000 serisi ekran kartlarında yüzde 10 fiyat artışına gideceğini bildirdi. Yeni fiyatların bir sonraki ekran kartı sevkiyatından bir veya iki hafta sonra kullanıcılara yansıması bekleniyor.

TSMCnin üretim fiyatları artıyor
Madencilik ve stok sıkıntısı sebebiyle artan ekran kartı fiyatlarının, üreticiler tarafından da arttırılmasının kullanıcılar tarafından oldukça tepki yaratabileceğini söyleyebiliriz. AMDnin yüzde 10luk fiyat artışının TSMCnin 7 nm üretim maliyetlerini arttırması sebebiyle gerçekleştiği bildirilirken, şirketin aynı teknolojiyi kullanan Ryzen 5000 serisi işlemcilerinde yeni bir fiyat artışı henüz gerçekleşmedi.

Yeni paylaşılan raporlara göre ekran fiyatları, MSRP fiyatlarının neredeyse iki katına ulaşmaya devam ediyor. Kasım ayında XT eki bulunmayan modellerin parakendeciler tarafından alınması ve ortalama fiyatları etkilemesi sebebiyle AMD tarafında yüzde 11lik düşüş yaşanırken, Nvidia tarafında ise yüzde 7lik artış görüldü.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.