ABD Hazine Bakanlığı, kripto paraya yönelik bir kılavuz yayımladı

12.03.2022
80
ABD Hazine Bakanlığı, kripto paraya yönelik bir kılavuz yayımladı

ABD Hazine Bakanlığı, kripto paraya yönelik bir kılavuz yayımladı ABD Hazine Bakanlığı, Rusyanın kripto para kullanarak yaptırımlardan kaçınması hakkında bir kripto para kılavuzu yayımladı

ABD Hazine Bakanlığı kripto paraların yaptırımlardan kaçınmak için nasıl kullanılmaması gerektiğini açıklayan bir kılavuz yayımladı. Bilindiği gibi kripto paralar, Rusyanın Ukraynayı işgali ardından uygulanan yaptırımlardan önemli bir kaçış aracı olarak gündeme gelmişti. ABD Hazine Bakanlığı da bu konuyu ele aldı.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, bir açıklama da ABD Hazine Bakanlığıdan geldi. ABD Hazine Bakanlığı kripto para biriminin Rusyanın Ukraynayı işgali nedeniyle uygulanan ekonomik yaptırımları atlatmak için nasıl kullanılmaması gerektiğini açıklayan bir kılavuz yayınladı.

Söz konusu kılavuzda, ABD vatandaşlarının ve kripto varlık şirketilerinin kripto para birimindeki işlemleri kolaylaştırırken bile Rusyaya karşı yaptırımlara uymaları gerektiğini vurguladı. Bunun yanında kılavuzda şu ifadeler dikkat çekti:

“Sanal para borsaları, sanal cüzdan ana bilgisayarları ve borsalar için iç içe hizmetler sağlayanlar gibi diğer hizmet sağlayıcılar dahil olmak üzere ABDli kişilerin, bloke edilen kişilerin bir yetkisi olduğu sanal para işlemleri de dahil olmak üzere yasaklanmış işlemlere katılmaları veya bunları kolaylaştırmaları genellikle yasaktır”

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.