Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta canlı muhtemel 11 leri

27.02.2017
116
Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta canlı muhtemel 11 leri

Galatasaray Beşiktaş maçını canlı izlemek icin sadece saatler kaldı. Tüm Türkiyenin kitlendiği derbi maçında gözler sahadaki yıldız isimlerde olacak. Yeni teknik direktörü Tudor ile ilk kez Türk Telekom Arenaya çıkacak olan Galatasaray, derbiden galibiyet ile ayrılarak şampiyonluk yarışında rakibi ile olan puan farkını 4e indirmek istiyor. Beşiktaş ise galibiyet alarak zirve yarışında puan farkını 10a çıkarmayı amaçlıyor. Peki Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda canlı olarak izlenecek?

Galatasaray Beşiktaş maçı için heyecan dorukta. Spor Toto Süper Ligin 22. haftasında derbi heyecanı yaşanacak. Galatasaray evinde Beşiktaşı konuk edecek. Sarı Kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan Serdar Aziz kadroda yer almazken, Siyah Beyazlı ekipte cezası bulunan Tosiç ve sakatlıkları bulunan Necip ve Caner kadroda yer alamayacak. Peki Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda canlı olarak izlenecek? İşte muhtemel 11ler.

Ligde ise oynanan 117 karşılaşmada 43’e 32 Galatasaray üstünlüğü bulunuyor. 42 kez de eşitlik bozulmadı. Türk Telekom Arenada yapılan 6 derbiden 4’ünü ev sahibi kazanırken, Beşiktaş sadece şampiyon olduğu geçen sezon galip gelebildi.

İlk golü yiyince kazanamıyor

Beşiktaş bu sezon ilk golü yediği 10 resmi maçı da kazanamadı. Kartal, yedi beraberlik, üç de yenilgi yaşadı. Siyah-beyazlılar, sezonun ilk yarısında Galatasaray karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen 2-2’lik eşitliği yakalamıştı.

GALATASARAY BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

Galatasaray Beşiktaş arasında oynanacak olan 341. maç saat 20.00de Türk Telekom Arenada yapılacak. BEIN Sportsta canlı olarak yayınlanacak olan Galatasaray Beşiktaş derbisini Bülent Yıldırım yönetecek.

GALATASARAY BEŞİKTAŞ MAÇI MUHTEMEL 11LERİ:

GALATASARAY: Muslera, Chedjou, Semih, Hakan, Carole, De Jong, Selçuk, Sneijder, Yasin, Bruma, Podolski

BEŞİKTAŞ: Fabri, Mitroviç, Marcelo, Gökhan Gönül, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Talisca, Quaresma, Babel, Cenk

CEZALI: Tosiç (Beşiktaş)
SAKAT: Serdar Aziz (Galatasaray), Necip, Caner (Beşiktaş)

Galatasaray Teknik Direktörü Tudor: Derbi için tabii ki çok heyecanlıyım. Eminim ki sahaya çıktığımda çok özel hissedeceğim

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Spor Toto Süper Ligde Beşiktaş ile yapacakları derbi maçın heyecanını yaşadığını söyledi. Tudor, GS TVye yaptığı açıklamada, büyük bir maça çıkacaklarını belirterek, Derbi için tabii ki çok heyecanlıyım. Eminim ki sahaya çıktığımda çok özel hissedeceğim. Benim için büyük bir an. Fakat ben takım kadar önemli değilim. dedi. Beşiktaş karşısında takımının nasıl kazanacağına odaklandığını kaydeden Tudor, Derbi atmosferleri hakkında güzel hikayeler dinlendim. Oynadığım dönemde ben de bunları tatmıştım. Bunun bir parçası olmaktan çok mutluyum. ifadelerini kullandı.

Futbolculuğu döneminde Juventus formasıyla Galatasaraya karşı Ali Sami Yen Stadında maça çıkan Hırvat teknik adam, şunları söyledi:

Çok iyi bir hafızaya sahip değilim fakat Ali Sami Yendeki atmosferi iyi hatırlıyorum. Çünkü maçtan sonra takımda bunun hakkında konuşmuştuk. Neredeyse 20 yıl geçti fakat saha içinde birbirimizle iletişim kuramadığımızı hatırlıyorum. Maçtan önce tribünleri görmek için sahaya çıktığımızda ıslıklar inanılmazdı. Şimdi bu atmosferin benim tarafımda olmasından dolayı çok mutluyum.
Galatasarayın kazanmasını sağlayacağız

Çalıştırdığı takımların sahada her şeyini verdiğini vurgulayan Tudor, Bundan eminim. Futbolu bilen ve sevenler için bu ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bu şekilde elinizden geleni yaparken kaliteyle, takımımızda buna çokça sahibiz, iyi sonuçlar almak kolaylaşıyor. Takım olarak oynadığımızı, birlikte savunacağımızı, savaşacağımızı ve koşacağımızı herkesin görmesini istiyorum. Buna kaliteyi de ekleyince Galatasarayın kazanmasını sağlayacağız. değerlendirmesinde bulundu.

Sneijder&Q7den kariyer zirvesi

Galatasaraylı Wesley Sneijder ile Beşiktaşlı Ricardo Quaresma, bu sezon Süper Lig kariyerlerinde en çok asist yaptığı sezona ulaştı. Cim-Bomlu oyuncu, 16 maçta 11 gol pası verirken, 2013-14 sezonunun tamamında 7’ye ulaşabilmişti. Bu sezon 9 gol pası bulunan Q7 ise, geçen yıl 27 maçta 6 asiste ulaşabilmişti.

Derbi mağdurları!

Dursun Özbek ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, görev süreleri içinde derbilerde galibiyetten çok yenilgi gördü. Cim-Bom, Dursun Özbek döneminde çıktığı 9 derbide 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı. Kartal ise Orman başkanlığında 24 derbiden 5’ini kazanırken, 7sinde berabere kaldı, 12’sini ise kaybetti.

Kartal, 97 milyon lira daha değerli

Galatasaray ile Beşiktaş arasında bugün oynanacak derbi, toplam değeri 859 milyon lirayı bulan futbolcuların mücadelesine sahne olacak. Alman internet sitesi Transfermarkt’ın verilerinde, Süper Lig’in en pahalı ikinci takımı konumunda bulunan Beşiktaş’ın tahmini piyasa değeri 478 milyon lira gösterildi. Buna karşılık Cim-Bom’un piyasa değerinin 381 milyon lira olduğu belirtildi. İki takımda forma giyen futbolcular kıyaslandığında, en değerli ismin, 53,3 milyon liralık piyasa değeriyle Muslera olduğu görüldü. Oğuzhan Özyakup’a ise 47,6 milyon lira değer biçildi.

Yemeden duramıyor!

Galatasaray bu sezon oynadığı 30 resmi maçın 24ünde (yüzde 80) kalesinde en az bir gol gördü. Sarı-kırmızılılar, geçen sezon da oynadığı 55 resmi karşılaşmanın 45inde (yüzde 82) kalesini gole kapatamamıştı.

5 futbolcu tehlikede

Dev derbide Beşiktaştan üç, Galatasaraydan ise iki futbolcu ceza sınırında bulunuyor. Siyah-beyazlılarda Atiba, Gökhan Gönül ve Quaresma, sarı kart görmeleri durumunda Çaykur Rize maçında forma giyemeyecek. Cim-Bomda ise Nigel de Jong ile Podolski, sarı kart görürse, Antalyaspor karşısında görev yapamayacak.

Poldiden 4 gol, 3 asist

Lukas Podolski, bu sezon Galatasaray formasıyla ligde 14 maça çıktı ve 4 gol attı. Tecrübeli futbolcu ayrıca 3 asist yaptı.

45 bin kişi bekleniyor

Galatasaray ile Beşiktaş arasında bugün oynanacak olan derbi için elde çok az bilet kaldı. Şu ana kadar satışa çıkarılan biletlerin 30 bine yakınının satıldığı, kombinelerle beraber bu rakamın 47 bin civarında olduğu belirtildi. Ancak sezon içerisinde kombine kart sahiplerinin tamamının maça gelmediği biliniyor. Bu nedenle bu geceki maçta 40 ile 45 bin civarında futbolseverin tribünde olması bekleniyor.

ŞENOL GÜNEŞTEN TAKIMA UYARILAR

Teknik Direktör Şenol Güneş derbi maçı öncesinde oyuncular ile hem takım halinde hem de bireysel toplantılar yaparak uyarılarda bulunuyor. Kamuoyunda yaratılan Beşiktaş yenerse puan farkı 10 olur ve lig biter algısından futbolcularını uzak tutmaya çalışan Güneşin bu maç ligi bitirecek bir maç değil.Sizin maça bu gözle bakmanızı istiyorlar, son maçmış gözüyle bakmanızı istiyorlar, ama son maçımız değil.Dikkatli olacağız, kontrollü oynayacağız.Her maç mutlaka gol atıyoruz.Galatasaraya da gol atacağız ama önemli olan yememek.Bu yüzden maç boyunca çok dikkatli ve kontrollü oynamalıyız diye telkinlerde bulunduğu öğrenildi.

Fenerbahçe ile oynadıkları kupa maçında yaşananlara da dikkat çeken tecrüebeli hocanın Saha içinde sizi sinirlendirmeye çalışan rakip futbolcular olabilir.Sakın bu tuzaklara düşmeyin ve sadece oynadığınız oyuna odaklanın diye uyardığı da gelen bilgiler arasında.

ÖNCELİK KONTROLLÜ OYUN

Telekom Arenaya Galatasarayın 7 puan önünde gidecek olan Siyah Beyazlılar öncelikli olarak puan farkını korumak için savunmaya daha fazla önem verecek.Bu sezon başta Şampiyonlar Ligi olmak üzere ligde de zorluk derecesi yüksek maçlarda kontrollü oyunu tercih eden Güneş, Galatasaray karşısında da yine aynı oyun anlayışını benimseyecek.

Galatasaray, bu sezon 21 gol yerken bu gollerin 12 tanesini kafa şutlarından yedi.Beşiktaşın ise 13 kafa golü bulması bu maçta kenarlardan yapılacak ortaların önemini 2 kat daha artırıyor. Teknik direktör Şenol Güneş bu sebeple derbide hücum organizasyonunu Quaresma,Babel ve Cenk Tosunun üzerine kurmayı düşünüyor.Galatasaray defansı ve kaleci Musleranın yan toplardaki zaafını bilen Güneş, Quaresma ve Babelin yapacakları ortalarla Cenk Tosunu buluşturup gol atmaya çalışacak.Ayrıca Talisca da kanatlardan gelen ortalarda Cenk Tosuna destek vererek gol arayacak.

BEŞİKTAŞ SEYİRCİSİ İLK KEZ TELEKOM ARENADA OLACAK

Beşiktaş seyircisi açıldığından beri ilk defa Telekom Arenaya gidecek. 2011 yılında açılan stada daha önce hiç gitmeyen Beşilktaş taraftarı deplasman yasağının kalkması ile Seyrantepedeki yerini alacak. Vodafone Arena Stadı önünde toplanıp güvenlik kontrolleri yapılacak taraftarlar, saat 15:30dan itibaren otobüsler ile Telekom Arenaya götürülecek.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.