Tiroid bozukluklarında görülen 11 işaret

09.07.2018
67
Tiroid bozukluklarında görülen 11 işaret

Soluk borusunun iki yanında yer alan bir organ olan tiroidin vücut içinde birçok farklı işlevi bulunuyor. Tiroid bezinin düzgün bir biçimde çalışmaması durumunda ortaya çıkan sağlık sorunlarını vücudunuzun yaydığı sinyaller ile önceden tespit edebilir, önlem alabilirsiniz. Peki, bu sinyaller neler? İşte tiroidinizde sorun olduğunu gösteren işaretler

Tiroid bezlerinin düzgün çalışmaması durumunda birçok farklı sağlık sorunuyla karşılaşmanız mümkün. Tiroid hormonunun normalden az ya da fazla çalışması durumunda ortaya çıkan sağlık sorunları belirli sinyaller ile kendini ele verebilir. Bu sinyalleri önceden tespit ederek gerekli önlemleri alabilirsiniz. İşte tiroid bezlerinizde bir sorun olduğunu gösteren o işaretler…

Halsizlik ve depresyon

Vücudun enerjik bir hale gelmesinde etkili olan tiroid bezlerinin ürettiği hormonların azalması depresif bir ruh haline, halsizlik ve uyuşukluğa yol açabiliyor.

Seste değişiklik

Birbirlerine çok yakın bir konumda olan tiroid bezleri ve gırtlak birbirini etkileyebiliyor. Bu nedenle tiroid bezlerinde meydana gelen sorunlar ses tellerine de yansıyabilir.

ciltte kuruluk ve kaşlarda incelme

Hipotiroidinin yan etkileri arasında ciltte kuruluk, pul pul dökülme ve kaşlarda incelme gibi etkiler sıklıkla görülüyor.

Kas ve eklem ağrıları

Ayak bilekleri ve çevresinde ağrılara neden olan hipotiroidi yapılan aktiviteler ile birlikte daha kötü bir hale gelebiliyor.

İşitmede zorlanma

Yapılan araştırmalar tiroid bezlerinde sorun olması halinde işitme kaybının yaşanabileceğini ortaya koyuyor.

Cinsel isteksizlik

Metabolizmanın yavaşlamasına neden olan hipotiroidi, üreme organlarının da yavaş çalışmasına yol açtığı için cinsel isteksizliğe neden olabiliyor.

Hipertiroidi

Tiroid bezlerinin normalden fazla üretim yapması durumu hipertiroidi olarak adlandırılmaktadır. Graves hastalığı,guatr,aşırı iyot tüketimi gibi sebeplerle ortaya çıkan hipertiroidinin belirtileri arasında şunlar yer alıyor:

Yeme isteğinde artış

Vücuttaki tiroid hormonunun aşırı miktarda olması iştahınızın artmasına ve sürekli aç hissetmenize neden olabilir.

Sık sık idrara çıkma

Metabolizmanın daha hızlı çalışması hızla artan kan akışına ve sık sık idrara çıkma ihtiyacına neden olabilir. Bu durum hipertiroidinin neden olduğu sorunlardan birisidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.