Stres Sağlığımızı Nasıl Etkiliyor?

05.06.2011
72
Stres Sağlığımızı Nasıl Etkiliyor?

Kişi stres olduğunda stres hormonları vücuda salgılanır. Stresin birçok nedeni vardır. Eğer sizde aşırı stresle baş etmek zorunda kalan birisiyseniz belirli belirtilere dikkat etmeniz gerekir. Dikkat edilmesi gereken belirtilerden bazıları şunlardır:

İlk olarak fiziksel belirtiler ile karşılaşabilirsiniz. Bu belirtilerin zaman içerisinde mi yoksa aniden mi ortaya çıkacağını bilemeyebilirsiniz. Bu fiziksel belirtiler sağlığınız için oldukça zararlı olabilir. Bu belirtiler arasında yüksek kan basıncı, göğüs ağrısı, soğuk el ve ayaklar, yorgunluk, terleyen eller, uyku problemleri, akne, düzensiz kalp atışları, baş ağrısı, ishal, enfeksiyon riski, soğuk algınlığı, grip, saç dökülmesi ve kilo kaybı yer alır.

Fiziksek belirtilerin yanı sıra bazı psikolojik belirtiler de vardır. Bu belirtiler de kişiye önemli ölçüde zarar verebilir. Psikolojik belirtiler arasında depresyon, huysuzluk, ruh hali değişiklikleri, konsantrasyon eksikliği gibi belirtiler yer alır. Kişi karşısına çıkan olumsuz durumlar ile baş edemez hale gelir.

Bu nedenle stresten mümkün olduğunca uzak durmak için kendinize zaman ayırın ve rahatlamaya çalışın. Bunun için farklı rahatlama yöntemlerini deneyebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.