PH değeri nedir? Cildin Ph değeri kaç olmalı? Cilt için ideal cilt ph değeri

07.07.2021
86
PH değeri nedir? Cildin Ph değeri kaç olmalı? Cilt için ideal cilt ph değeri

PH değeri nedir? Cildin Ph değeri kaç olmalı? Cilt için ideal cilt ph değeri Cildinize uyguladığınız bazı eserler pH istikrarını bozarak fazlaca derecede sivilcelenme, yağlanma ve değişik lekelerle karşılaşabilirsiniz.

Bu durumda yapmanı ihtiyaç duyulan yalnızca cildinizin pH bedelini ölçmek olacaktır. Pekala, cildin pH bedeli ne olmalı? Cildin pH istikrarını bozan şeyler nedir? Yanlışsız adımları izleyerek cildinizin pH pahasını kıymetini dengeleyebilirsiniz.

PH kıymeti cildin alkali veya asidik kıymeti manasına geliyor. Açılımı “power of Hydrogen” şu demek oluyor ki “Hidrojenin gücü” olan Ph pahası, 0 ila 14 ortasındaki bedellerden oluşuyor. 0 karşılık en asidik, 14 şu demek oluyor ki en yüksek paha ise alkali bulunduğunu söz ediyor. Vücudumuzu saran ve dış etkenlerden sakınan derimizin sıhhati ve ne kadar fonksiyonel olduğu asidik oranından anlaşılır. Ph pahasının en büyük vazifesi cildi enfeksiyonlar, tahriş, alerjiler ve kurumaya karşı korumaktır. Bilhassa cilt uzmanlarından sıkça duyduğumuz cildin pH kıymeti istikrarlı ise 5.5tir. Cildin pH bedeli denildiğinde kastedilen derimizin ne kadar asidik veya alkali olduğudur. Bu kıymet asidik bir pahadır, sıhhatli bir cilt hafifçe asidiktir. Bu sayıda bir bozulma ya da dengesizlik olduğunda ciltte kuruma, kırışıklıklarda artış, egzema oluşumu, sivilcelenme suretiyle meselelere niçin oluyor. Ayrıyeten pH pahasındaki bozulmalar enfeksiyonlara davetiye çıkarıyor ve cildin güneş suretiyle dış etkenlere karşı da hassasiyetini artırıyor. Bu yüzden dermatologlar hem cilt paklığında hem de sonrasında kullanılan nemlendirici kremlerin pH 5.5i sağlayacak eserler olmasını öneriyor. Cildimizin sıkça temas etmiş olduğu sabun 11 pH kıymeti, kolonya ise 2.5 pH kıymetiyle pH istikrarının bozulmasına niçin olabilir. Bunun için her gün pH 5.5 pahasında bir temizleyiciyle yıkamak ve gerisinden da dermatologun önerilmiş olduğu, cilt yapısına uygun bir nemlendirici kullanmak gerekiyor.

Dermokozmetik yaratı seçerken eserin üstünde pH 5.5 ile uyumludur ibaresini aramalıyız. Cildin ideal pH numarasını sakınan eserler cildinizi derinlemesine temizlerken ziyanlı dış etkenlere karşı direncini de artırır.

CİLDİN PH BEDELİ NASIL DENGELENİR?

Cildinizi yıkadıktan sonrasında kesinlikle nemlendirin.

Cildin esirgeyici lipit katmanına ziyan verecek olan ağır kimyasallar içeren sabun suretiyle temizleyicilerden uzak durun.

Cildinizi yıkarken son aşama nazik olun. Cildi sert bir halde ovalamak pH düzeyini yükseltebilir.

Yaz kış kesinlikle güneş hami kullanın.

Cilt bakım eserlerinizin pH pahasını kesinlikle denetim edin.

CİLDİN PH İSTİKRARININ BOZULDUĞUNU NASIL ANLARIM?

Ilk olarak cildinizde kuruluk, duyarlılık, sivilce, enfeksiyon, alerjik tepki ve bölgesel kızarıklar görebilirsiniz. Bunlar uyarı işaretleridir. Cildin pH istikrarı bozulduğunda, derinin koruyuculuk fonksiyonu de azalır.

Kaynak: Yasemin

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.