Genç Yaşta Kalp Krizi Riski

28.03.2011
67
Genç Yaşta Kalp Krizi Riski

Ülkemizde insanlar artık geçmişe oranla hızlı yaşamaya daha çabuk adapte olmuş gibi görünüyorlar.

Bu hızlı yaşamın en büyük etkisi olan çabuk beslenme ihtiyacı, sağlıksız beslenmeyi de yanında getirmektedir. Sağlıksız beslenme ise, kolesterol ve kalp krizi rahatsızlıklarına sebep olmaktadır. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki Türkiye’de her 500 ölümün 300 den fazlası kalp rahatsızlıklarından kaynaklanmaktadır. Bu bazda yapılan bir diğer araştırma ise genç ölümlerinin yüzde doksanından fazlasının kolesterol kaynaklı kalp şikayetlerinden oluştuğunu göstermektedir.

Artık eskisinden daha hızlı yaşıyor, daha hızlı ölüyoruz. Damarlarımızın ve kalbimizin sağlığını hiç önemsemeden bana bir şey olmaz düşüncesi ile yaşayarak hızlı bir şekilde kendimize zarar veriyoruz. Bu durumun önüne geçilmesi için yapılması gereken en önemli şey ise gençleri besin ihtiyaçları konusunda bilinçlendirmek olmalıdır. Sigara tüketiminin çok büyük bir kısmının genç nesiller tarafından yapıldığı da dikkat çekilmesi ve kalp düşmanı olan önemli bir konu olarak göze batmaktadır.

Bana bir şey olmaz düşüncesiyle hareket eden gençler, en sinsi hastalıklara gebe olmaktadırlar. Bu sinsi rahatsızlıkların başında gelen kolesterol ise, hayatı zindan etmeye devam edecek bir rahatsızlıktır. Bu sebepten dolayı, yaptığımız ve geleceğe yönelik başımıza gelen her türlü sorundan kaçmak veya önemsememek yerine üzerine giderek çözümler almakla bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Artık insanların bilinçlenmeye başladığı şu dönemde gençlerimizin henüz farkında olmadıkları ve önemsemedikleri bazı durumlardan dolayı hasta olmaları gerekmez. Bilinçli davranış genç yaşta başlamalıdır. En önemli organımız kalbimizi korumak için elimizden geleni yapmalıyız…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.