Bu yiyecekler libidoyu artırıyor – Libidoyu artırmanın doğal yolları

22.11.2020
78
Bu yiyecekler libidoyu artırıyor – Libidoyu artırmanın doğal yolları

Bu yiyecekler libidoyu artırıyor – Libidoyu artırmanın doğal yolları Libido düşüklüğü, erkek ve kadınlarda aile hayatını etkileyen ortak sorunlardan. Bu, bir cinsel fonksiyon bozukluğu yani bir hastalık ve utanılacak bir durum değil. Bu hastaların tıbbi destek almaları aile hayatları için yapacakları en doğru adım” diyen Üroloji Uzmanı Prof.Dr. Mete Kilciler libidoyu artıran yiyecekleri sıraladı. İşte libidoyu artırma yolları..

Üroloji Uzmanı Prof.Dr. Mete Kilciler “Yorgunluk, stres, depresyon, aile sorunları, kronik hastalıklar, uykusuzluk, bazı ilaçlar (antidepresanlar, bazı prostat ilaçları) ve obezite, libido değişikliklerine özellikle de libidoda düşmeye sebep olur.

Bu hastaların ya yaşam biçimlerini değiştirmeleri ya da tıbbi destek alabilecekleri bir üroloji uzmanına müracaat etmeleri gerekir” dedi.

Erkeklerde libido neden düşer?
Erkeklerde yaşın ilerlemesi ile beraber ortaya çıkan hareketsizlik, kan yağları yüksekliği, obezite, diyabet, tansiyon, kalp hastalığı ve bu hastalıklar nedeniyle alınan ilaçların libido azalmasına sebep olabildiğini kaydeden Prof. Dr. Mete Kilciler, şu tavsiyelerde bulundu:

“Libidoyu artırmak için sigarayı bırakmak, günlük düzenli yürüyüş ve egzersizler, yeteri kadar uyku, doğal beslenme, kilo vermek, stresli ortam ve durumlardan uzak durmak, kendinize zaman ayırmak, tatil yapmak gerekli. Afrodizyak besinlerin tüketilmesi de libidonun artmasına yardımcı olur. İşte libidoyu artıran o besinler.

MUZ

ÇİLEK

KEREVİZ

ÇİĞ FINDIK

KABAK ÇEKİRDEĞİ

SARIMSAK

KIRMIZI BİBER

KARANFİL

TARÇIN

KİMYON

GİNSENG

KEÇİBOYNUZU

MAYDANOZ

ZENCEFİL

İSTİRİDYE

KARİDES

BAL

ÇİKOLATA

İNCİR

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.