Yumrukları konuşturan türban atışması

03.02.2010
70
Yumrukları konuşturan türban atışması
Meclis’te yumrukların konuşmasına neden olan gerilimin perde arkasında AK Parti’nin yıllardır sindiremediği Nesrin Ünal olayı var

Meclis’te mahalle kavgası görüntülerine yol açan kavgasında Başbakan Erdoğan’ın eşinin başörtülü olarak GATA’ya girememesi kadar başörtülü eski MHP milletvekili Nesrin Ünal da tartışma konusu oldu. AK Partililer, Nesrin Ünal’ın başörtüsünü çıkarıp Meclis’e girdiği günleri hatırlatınca, MHP’den Meclis’teki AK Partili kadın milletvekillerinin pek çoğunun dışarıda kapalı olduğu iddiası geldi.

Nesrin Ünal 1999 yılında MHP’den Antalya milletvekili olarak Meclis’e girdi. Ünal, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de uyarısı ile türbanını çıkararak Meclis’te yemin etti. Meclis’in dünkü oturumunda yıllar önce yaşanan bu olay yeniden gündeme getirildi. AK Parti Grubu adına söz alan Bekir Bozdağ, “Biz bu zihniyete çok alışığız. Çok alışığız. “Erkek, ürkek” deyip Meclisin kapısında Nesrin Ünal’ın başını açtıran anlayışı da biz biliyoruz. Dışarıda öyle, içeride böyle” dedi.

Bozdağ’ın sözlerine Osman Durmuş’un, AK Partili kadın milletvekillerinin başlarının dışarıda kapalı, içeride açık olduğunu iddia eden sözlerle yanıt vermesi üzerine kıyamet koptu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile MHP’li Durmuş’un “Gel lan buraya” sözleriyle birbirlerinin üzerine yürümesine yol açan diyaloglar şöyle yaşandı:

OSMAN DURMUŞ: Hepsinin başı örtülü.

AYŞE NUR BAHÇEKAPILI: Çok ayıp!

OSMAN DURMUŞ: Başınızı açtınız, niye açtınız?

AYŞE NUR BAHÇEKAPILI: Kıyafetle uğraşamazsın!

OSMAN DURMUŞ: Dışarıda örtülü, burada açıksınız. Nesrin Hanım’ı konuşamazsınız!

AYŞE NUR BAHÇEKAPILI: Konuşma!

OSMAN DURMUŞ: Sayın Grup Başkan Vekiliniz, Antalya Milletvekili Nesrin Hanımefendinin kendi gönlüyle Mecliste başı açık oturmasını kınarken, şurada oturanların birçoğunun, şurada oturan birçok hanımefendinin dışarıda başı kapalı, burada başı açıkken…

SUAT KILIÇ: Yalan söylüyorsun!

OSMAN DURMUŞ: Yalanı siz konuşuyorsunuz. Tek tek fotoğraflatırım, siz konuşun.

SUAT KILIÇ: Yalan konuşuyorsun!

GÜLDAL AKŞİT: Yalan konuşuyorsun!

OSMAN DURMUŞ: Yani siz, bu hanımefendiler başörtüsüne karşı mı? İstismara gelince varsınız, iftiraya gelince varsınız, dışarıda başınızı örtersiniz burada açarsınız, başkasının iffetinden bahsedersiniz. Ayıptır, ayıp! Utanın, utanın!
Ne uluslararası sermayeye arkamızı dayarız ne din istismarına dayarız ne de kız kardeşimin, bacımın ve eşimin başının örtüsünü başkasına tartıştırırız. Siz, fotoğraflarla basının önüne bakanlarınızın eşlerini çıkaracak kadar utanmazca… …tanıtımlar yaptınız.

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ: Yalancı herif, sus!

SUAT KILIÇ: Utan! Utan! Yalan söylüyorsun.

OSMAN DURMUŞ: Yalan söyleyen Osman Durmuş namerttir.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Sen başörtülüler üzerinden oy toplamak isteyeceksin, eşimin baş örtüsü sebebiyle…

OSMAN DURMUŞ: Sayın Başbakan, önümü ilikliyorum; size iftira atan şerefsizdir.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Eşimi baş örtüsü sebebiyle GATA’ya sokmayanları müdafaa edecek kadar da izansızsın.! İzansızsın!

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ: Meclisin yüz karasısın sen. Otur yerine! Terbiyesiz! Yalancı! Otur yerine!

OSMAN DURMUŞ: Terbiyesiz senin babandır.

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ: Gel ulan, gel bakayım!

OSMAN DURMUŞ: Sen gel! (Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş’un birbirlerinin üzerine yürümeleri)

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Ondan sonra da, baş örtülüleri yanına çekmek için müdafaada bulunacaksın. Hadi oradan!
(AK PARTİ milletvekillerinin MHP sıralarına doğru yürümeleri)

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.