Yenidoğan Bebeğin Bakımı Nasıl Olur?

17.03.2011
81
Yenidoğan Bebeğin Bakımı Nasıl Olur?

Yeni doğan bebeğin bakımı bir anne için hem en basit hem de en zor şeydir. Bebekler sadece ağlayarak ve çığlık atarak iletişime geçtiklerinden onların dilini çözmek gerekir. Bu da size ve eşinize bağlıdır. Kendinizi sadece sorumlu bir bakıcı olarak görürseniz işiniz zorlaşır, bebeğinizi sevmeli, benimsemeli ve ne anlatmak istediğinizi çözmelisiniz. Nefes alın ve rahatlayın. Çünkü bebeğiniz sinirli veya endişeli olduğunuzu bilir ve anlar. Sizin kötü enerjiniz ona geçerse durdurmak zorlaşır.

İlk olarak bebeğinizin yeterince uyuması gerektiğini bilin. Yenidoğanlar genelde ilk birkaç hafta boyunca 20 saat uyur. Ne yazık ki 20 saat uyumaları gerekirken yemek, tuvalet ve uyanmaları nedeniyle sıkça uykuları bölünür. Yemek saatleri dışında süreki meme vermemeli ya da ağzına biberon, emzik vermemelisiniz. Böylece uykusu bölünür. En sık ağlama nedeni açlık olmayabilir, bezini kontrol edin.

Burda da sorun yoksa bir battaniyeye sıkıca sarıp kundaklayın. Yenidoğanların dünyayla bağlantıları hassastır, bedenleri sarılmak korunmak ister. Bundan dolayı bacakları çırpmamasını sağlayarak onu sıkıca kavrayacak biçimde sarmanız gerekir.tüm bunlarda değilse, onu emniyetli bir arabaya oturtarak gezdirin. Bu konuları aştığınız vakit sırada banyo sorunu vardır.

Göbek bağı düşene kadar sadece yüzü, alt tarafı ve elleri sıcak bir bezle silinir. Zamanı geldiğinde bebek küvetinde ılıkla sıcak arası suda yıkanır. Bez, şampuan ve havluyu hazır edin ondan sonra bebeği soyun. Asla onu suyun içine bırakmayın yardımcınız olsun. Biri tutarken siz her yerini silin. Saçlarını da yıkayın. Gerekirse tutmak için iki kişiyi çağırın. Banyosu bitince havluya sarıp kurutun, giysilerini giydirin ve üşümesin diye yatırın.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.