Yeni Yıldan Önce Harekete Geçin !

20.12.2012
69
Yeni Yıldan Önce Harekete Geçin !

Yeni yıl yaklaşmaya başladığında herkesin yeni umutları oluşur. Yeni yıldan mutluluk, sağlık, para, terfi, eş, zayıflama, iş… istenir. Sanki yeni yıl bunları getirip dağıtacakmış gibi. “Bak ben istiyorum, bana da ver, buradayım” gibi havada uçuşan pek çok dilek. Tabi ki bir şeyler dilemek, istemek güzeldir. Ancak bunların hiçbirini yeni yılın getirmeyeceğini bilmek gerek. İsteklerimizi biz gerçekleştiririz ya da gerçekleştiremeyiz.

Epiktetos’un çok güzel bir sözü var: “Yarın bambaşka bir insan olacağım diyorsun; peki, neden bugünden başlamıyorsun?” Evet, yeni yıldan pek çok güzel şey diliyorsunuz ya da yeni yılda başlamak üzere kararlar alıyorsunuz. Peki, neden bugünden başlamıyorsunuz? Zaman mı kazanıyorsunuz, küçük de olsa bir erteleme fırsatı mı? Yeni yıla girdikten sonra “nasıl olsa 364 gün daha var, aceleye gerek yok. Yeni yıl bugün bitmedi ya…” gibi erteleme fırsatları, başlamayı bozacak bir aksiyon olacaktır… Bu çoğu insan için böyle uzayıp gider. Yıl sonunda nasıl olsa bir şans daha var “yeni bir yıl daha yaklaşıyor”.

Evet, bu yıl bir değişiklik yapın ve bugün, hemen yeni yılda hayatınıza girmesini ya da değişmesini istediğiniz şeyler için bir adım atın. Mesela isteklerinizi, hedeflerinizi bir kâğıda yazın. Yanlarına olumlama cümlelerinizi yazın. Konuyla ilgili araştırma yapın, bilgi toplayın, randevu alın, bütçe yapın. Her ne ise ulaşmak istediğiniz şey ona doğru zihin projeksiyonlarınızı çevirin ve bir eylem gerçekleştirin. Emin olun ki bu size iyi gelecektir. 2013’e dileklerinizle değil eylemlerinizle girin. Başlamış olmanın gururu ve sevinciyle girin 🙂

Ben de değişime ve gelişime açık sevgili okurlarımın hayallerini gerçekleştirmesine ve kendilerini güçlendirmelerine destek verecek olan kitabımı tamamladım. Yeni yılda, Ocak ayının başından itibaren bu kitaba ulaşabilirsiniz.

2013’den bir şey beklemeyip, 2013’e “BİZ” hep beraber neşe, sağlık ve mutluluk getirelim…

Herkese şimdiden “Nice Harika Seneler”…

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.