Yeni yılda asgari ücret tutarı ne olacak

15.12.2016
78
Yeni yılda asgari ücret tutarı ne olacak

Son zamanlarda insanların en çok konuştuğu bir konu haline gelen asgari ücret konusu çalışanları oldukça merakta bırakan bir konuydu. Ancak gerekli açıklamaların yapılması üzerine yeni yılda asgari ücretin ne kadar olacağı hakkında kesin sonuca yakın tahminler yürütüldü. Bunun hakkında bilgi almak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz

Ülkemizde toplamda on üç milyon kişi asgari ücretten faydalanmaktadır Asgari ücret bir kişinin standart gelir düzeyine göre belirlenmiş olan günlük emeğinin karşılığı demektir. Asgari ücretle aynı zamanda sigortalı işçilerin en az alacağı maaş birimi olarak da kabul edilebilir. Yeni yıla girmeye oldukça az zaman kaldı. Bu zaman içerisinde insanlar oldukça meraklı bir şekilde asgari ürete zam olup olmayacağını olsa da bunun ne kadar olacağını oldukça merak etmektedir. Asgari ücret birimi her sigortalının hakkıdır. Bu hakka sahip olan kişiler için beklenilen müjde geldi. Ancak bu müjdeyi duyan asgari ücretle çalışan işçileri memnun etmeye yetmedi. Çünkü bu ücrete oldukça minimum bir düzeyde artış olacak. Son altı ayın enflasyon oranının ortalamasına göre asgari ücrete zam yapılacaktır.

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Asgari ücret alan vatandaşlarda bu durumdan bir hayli şikayetçiler. Enflasyon oranını artırabilmek için normalde yılbaşından sonra girmesi gereken vergiler aralık ayından itibaren uygulanmaya başlandı. Bu uygulamayla beraber aralık ayının enflasyon oranının artırılması beklenmek ancak yetkililer bu durumun çok bir şey fark ettirmeyeceğini söylemekteler. Yeni yıldan itibaren hatta 2016nın aralık ayından itibaren her şeye oldukça fazla vergi geldi. Bu vergiyle beraber asgari ücretle geçinen insanlar için bundan sonra yaşayacakları geçim sıkıntının biraz daha büyük olacağa benzemekte. Asgari ücretle çalışan kişiler de tam olarak da bu konudan dolayı şikayetçiler. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar günlük işlerine gidebilmek için neredeyse iki üç araç değiştirmekte ve asgari ücretlerinin neredeyse yarısı da bu ulaşıma gitmekte. Bundan dolayı asgari ücret alacak olan vatandaşlar yeni yıldan oldukça ümitliler. Henüz bir şey belli olmasa da son beş ayın enflasyon oranına bakılınca zamların toplamda % 3 artış olacağını söyleyen yetkililer aralık ayın enflasyon oranını da beklemektedir. Asgari ücret alacak olan kişiler yeni zamlı maaşlarını ise ocak ayından itibaren öğrenecekler ve maaş günlerine göre de bu maaşlarını çekebilecekler. Maliye Bakanının açıklamasına göre çalışmaların hala sürdüğü belirtildi. bu da sonuçların henüz net olmadığını açıklamaktadır. Toplamda asgari ücret alan kişilerin 1657 TL almaları beklenmekte ancak gerek prim kesintileri gerek diğer vergilerin kesintisi ile kişiye net olarak 1300 TL olarak yansımaktadır. Bu da geçen seneyle bu sene arasında neredeyse 100 TL fark olacağını göstermektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.