Yatak Odası Egzersizleri Ve Yatak Oyunları

02.11.2010
94
Yatak Odası Egzersizleri Ve Yatak Oyunları

Ev işi yapmanın kilo vermenin en iyi yollarından olduğuna dair kitap yazan Anne Marie Millard, eserinde yatak odasında yapılacak egzersizlerle hatırı sayılır enerji yakılarak kilo verilebileceğini savundu.

Evin hemen her mekanında nasıl kilo yakılabileceğini anlatan Anne Marie Millard, Ev İşi Yaparak Zayıfla adlı kitabında, yatak odasında bile egzersiz yapılabileceğini belirtiyor.

İşte yatak odasında yapılabilecek egzersizler ve yatak oyunları:

Yatak: dinlenmek, yenilenmek ve kalp hızlandırıcı çalışmalarda yararlanabileceğiniz gibi, şilteyi ters çevirme, kol arkası kasları için çömelme ve kalça köprüsü hareketlerinde de kullanabilirsiniz.

121 Kalori yaktıracak Kalça Köprüsü Hareketini yapmak için yatakta uzanın. Bacaklarınızı kalça hizasında olacak şekilde açın ve dizlerinizi kırın. Omuzlarınız yerde kalacak şekilde kalçanızı havaya kaldırın. Omuzlardan dizlere kadar dümdüz bir çizgi olun. Karın kaslarınızı içeri çekin. Bu şekilde 10 saniye havada kalmaya çalışın. Kolunuzun biri kaldırıp yumruk yaparak tişörtünüzü çekin. Sonra diğeri ile aynı davranışı yapıp, harekeli birkaç kez tekrarlayın. Kalçanızı yavaşça yatağa geri indirin. Bunu yaparken omurganızdaki her bir omuru teker teker serbest bırakmaya özen gösterin. Hareketi bir kez daha denemeden önce dinlenin.

Çömelme, (yatağı düzeltmek de dahil) size 121 kalori yaktırabilir. Kollarınızın arkası ve göğüs kaslarınızı geliştirmeye yaran hareket için, yatağın üzerine atlayıp birkaç zıplamadan sonra yatağın kenarına oturun. Bacaklarınız kalça hizasında açık, dizleriniz doğru açıyla bükülmüş ve ayaklarınız yere düz basacak şekilde pozisyon alın. Ellerinizi, parmaklarınız öne bakacak şekilde yanlara yerleştirin. Dirseklerinizi kırarak aşağıya doğru kayın ve kalçanızı yere kadar indirin. Sırtınız “daima yatağa yakın olsun. Tekrar yukarı çıkın ve kollarınız acıyana kadar bu pozisyonda aşağıya inip, yukarı kalkmaya devam edin.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.