Yaşamınızı kolaylaştıracak basit alışkanlıklar

19.09.2018
85
Yaşamınızı kolaylaştıracak basit alışkanlıklar

Sağlığınızı önemsiyor, ancak kendinizi hayatın güzelliklerinden mahrum bırakmak istemiyorsanız, sizin için iyi bir haberimiz var. Bilimsel olarak kanıtlanmış, yaşamınızı kolaylaştıracak basit alışkanlıkları açıklıyoruz. Bu alışkanlıklar, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürmenize yardımcı olmasından çok, daha uzun bir yaşama sahip olmanıza yardımcı olacaktır. İşte hayatınızı daya iyi hale getirmek için listelediğimiz kolay alışkanlıklar.

Uyku için en doğru zaman 22:00-06:00

Çinli doktorlar hangi organların hangi saatte daha iyi çalıştığını açıkladı. Akşam 22:00 ile 06:00 arası uyku süresinin uzun yaşam için daha iyi olduğunu açıklayan bir sistem oluşturdu.

Güneş banyosu yapın

Güneş ışığı D vitamini dışında, depresyonla mücadeleye yardımcı olur ve aynı zamanda diyabet riskini de azaltır. 2016 yılında, araştırmacılar günde 1 saatten fazla güneş banyosu yapan insanların, güneş ışınları altında çok fazla zaman harcamayanlara göre, herhangi bir kanser türüne % 67’den daha az eğilimli olduğunu açıkladılar.

Dişlerinizi daha az fırçalayın

Dişlerinizi sık sık fırçalamak ve ağız gargarası suyu kullanmak, diş minesine zarar verebilir. Özellikle yemekten sonra hemen fırçalamak doğru değildir çünkü birçok ürün diş minesini daha yumuşak yapar ve dişlerin zarar görmesini kolaylaştırır.

Daha fazla domates yiyin

Boston’daki Tufts Üniversitesi’nden Amerikalı bilim adamları, 11 yıl süren bir araştırma yaptı. 5.000 kişinin sağlık durumunu karşılaştırdılar ve tükettikleri besinlere domates eklediler. Bunun sonucunda %26 oranında domates ile beslenenlerin hastalanma riskininin azaldığını gördüler. Uzmanlara göre, hepsi domateslerde bulunan likopen denilen bir antioksidan maddesinden oluştu. Bu yüzden, sabah sandviçinize bir dilim domates ekleyerek size birçok faydasını sağlayabilirsiniz.

Çalar saat kullanmayın

Çalar saatte ki sesin verdiği gürültü sağlığınızı olumsuz yönde etkiler. Japon araştırmacılar, özellikle de yüksek tansiyona sahip kişilerin, yüksek ses gürültüsünden kalp krizi geçirme riskinin daha yüksek olduğunu iddia ediyorlar. Ayrıca, bu keskin sesler sinir sisteminizi olumsuz yönde etkiler.

Ekmek kabuklarını yiyin

İnsan Beslenmesi ve Gıda Bilimi Enstitüsü’nün Alman biyokimyacıları ekmek kabuğunu yemeyi öneriyorlar. Kolon kanserinin gelişmesini engelleyen ve vücudu temizleyen antioksidanlar ekmeğin kabuğunda bulunuyor.

Sigaralara dokunmayın

Hepimiz sigara dumanının sağlığımız açısından zararlı olduğunu biliyoruz. Ancak Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, sadece yanan bir sigaraya yakın olmakla kalmayıp aynı zamanda ona dokunmanın da zararlı olabileceğini iddia ediyor.

Dans edin

Fransa’dan bilim adamları dans etmenin ömrü uzatmanın en iyi yolu olduğunu söylüyor. Uzun bir yaşama sahip olmanıza yardımcı olacak en iyi dansın salsa olduğunu açıkladılar. Dans etmek lemikleri güçlü yapar, akciğer fonksiyonunu ve kan sistemini iyileştirir ve astımla başa çıkmaya yardımcı olur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.