Whatsapp Üzerinden Sesli Konuşma

22.02.2018
95
Whatsapp Üzerinden Sesli Konuşma

Telefonlar zaman içerisinde hayatımızda çok önemli bir yer edinmişlerdir. Telefonları bize bağlayan en önemli unsurlardan biri de telefon uygulamalarıdır. Bu uygulamalar birçok şeyi telefonlarımızla saniyeler içinde gerçekleştirmemizi sağlarlar. En çok kullanılan uygulamalar telefonlarımızın kendi özelliklerinde de dahil olan sohbet, sesli konuşma ve görüntülü konuşma üzerine olanlardır. Bunların arasında çok kullanılan uygulama olan Whatsapp, milyonlarca insan tarafından kullanılmaktadır ve birçok insan çoğu telefon görüşmesini Whatsapp üzerinden ücretsiz bir şekilde sağlamaktadır.

Whatsapp’ın Temel Özellikleri Hakkında Bilgiler

İnsanlara hızlı ve güvenilir bir sohbet ağı oluşturan Whatsapp, mesaj gönderirken ya da mesaj alırken telefonun internetini kullanmaktadır. Böylelikle SMS ücreti ödemenize gerek kalmamaktadır. Arkadaşlarınız ve ailenizle birlikte konuşmanız için grup sohbet özelliği de sağlayan bu uygulama üzerinden yakınlarınıza mesaj, fotoğraf ve video gönderilebilmektedir. Bunun yanında konuşma grubunuza isim verilebilir ve resim eklenebilmektedir. Birçok insan kendileri için kişisel olan bazı şeyleri Whatsapp üzerinden paylaşmaktadır. Uygulama son sürümünde bunun için uçtan uca şifreleme özelliği getirmiştir ve bu sayede konuşmalar sadece kişi ve karşısındaki tarafından görülmektedir. Whatsapp bile bu konuşmalara erişim sağlayamamaktadır. Whatsapp üzerinden ayrıca görüntülü ve sesli konuşma yapılabilmektedir. Görüntülü konuşma yaparken başka bir ücret talep edilmemektedir.

Whatsapp Üzerinden Sesli Konuşma

Whatsapp sesli arama özelliği ile konuşmak istediğiniz kişiler başka ülkede olsalar bile uygulama üzerinden sadece telefon internetini kullanarak ve başka hiçbir ücret ödemeden o kişiler ile konuşma yapmanızı sağlamaktadır. Uygulamada sesli arama yapabilmek için, konuşmak istenilen kişiyle olan sohbet ekranını açarak ekranın sağ üst köşesindeki telefon sembolüne tıklayarak sesli arama yapılabilmektedir. Kişilerinizden birisi sizi aradığında, gelen arama ekranınızda gözükmektedir. Gelen sesli arama reddedilebilir ve aynı zamanda arama mesaj ile cevaplandırılabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.