Vücut tipinize göre uygun egzersizler

07.07.2011
84
Vücut tipinize göre uygun egzersizler

Kolay incelmenin ve sağlıklı zayıflamanın yolu, vücut tipinizi belirlemenizdir. Peki vücut tipini belirlemek ile hmeen zayıflamak mümkün mü? Elbette ki hayır.  Mümkün olması için, belirlediğiniz vücut tipinize göre egzersiz yapmanız gerekir

Yağ yakmanın en akıllıca yolu: Vücut tipinizi belirleyin
Aynanın karşınıza geçtiğinizde ve vücut tipinizi belirlediğinizde(yani nereden kilo vermeniz gerektiğini belirlediğinizde) kendinize uygun egzersizi bulmanız mümkün olacaktır ve böylelikle istediğiniz bikini vücuduna kavuşacaksınız.

Bu sezon kilo verme mücadelesini kazanın, 3 genel vücut tipi için egzersiz planı oluşturun: Armut tipi vücutlar( alt kısmı geniş olan kadınlar), Elma tipi vücutlar(orta bölgede kilo biriken ve çok kaslı kadınlar), Fasülye tipi vücutlar (kıvrım yada küçük kas kitlesiyle uzun, dar yapıya sahip olan kadınlar). Vücut tipinizi seçin, 4 haftada içinde yada daha az yüzücü bir vücuda sahip olun.

Armut vücut tipinde misiniz?
Eğer sensen, iyi bir bölümdesin. Bu tipe uyan ünlüler arasında J-lo ve Beyonce var. Bu vücut tipine sahip olan kadınlar geniş kalçalarla büyük popoya, geniş bel ve küçük omuzlara sahiptirler. Vücudunuzun üst vücut kaslarınızı(kollar, göğüs, omuzlar) dengelemek için ve bardak vücut tipine sahip olmak için geliştiricide çalışın. Sizin için en iyi egzersiz kuvvetlendirici eğitimlerle, aerobik aktivitelerdir. Bunu yapmanın en iyi yolu vücudu iki yönlü çalıştırtmaktır(örneğin, aynı anda kollar ve bacaklar). Egzersiz sonrası hafif kiloyla tekrarlar yaptığınızda metabolizmanızı yüksek tutar. Ayrıca çok kalori yaktırır.

Kalça indirme hareketi
Bu hareket bel, kalça, ve baldırlarınızı şekillendirmeye yardımcı olur. Ayakta durun ve ellerinizi belini, belinizde tutun. Sağ ayağınızla bir adım atın ve yavaşça çömelin. Ellerinizi ayaklarınızın yanına getirin, sırtınız dik dursun. Dizinizle alçalın ve sağ ayağınızı arkaya getirin. böylece iki ayağınızda tekrar birlikte olacaktır. Sağ ayağınızın önde sol ayağınızın arkada önde soğru eğilmi bir halde olduğundan emin olun. Vücudunuz dik olabilmelidir. Pozisyona başlamak sağ ayağı arkaya getirin. Sağ bacağınızla 20-30 kere tekrarlayın sonra sol bacağınızla tekrarlayın.

Ağrılıkla diz çalışması
Kalça kısmınızı ayaklarınızla kaldırın, göğsünüzü kaldırın ve omuzlarınız geriye döndürün. Avuçlarınız yüze dönük olacak şekilde iki elinizdede 3,5 kiloluk dambıl tutun. Her iki elinizi omuzlarınıza doğru çekerken sağ dizinizi yükseltin. Sağ dizinizi ve ellerinizi aynı anda indirin. Bu hareketide 20-30 kere yapın.

Diz çökme hareketi
Diz çökme pozisyonuna, göğsünüzü kaldırarak, omuzlarınızı geriye alarak, sırtınızı dikleştirerek ve karnınzı gerginleştirerek başlayın. dirseklerniz hafif bükük olucak ve avuçiçleriniz arkaya bakacak şekilde, ellerinizde 2,5 kiloluk dambıl tutun. Yavaşça kollarınızı yukarı kadar kaldırın, karnınız gerilecek şekilde ve bu hareketi 20-30 kere
uygulayın.

Çömelme Hareketi
Dizinizi bükerek ayaklarınızı kaldırın, gövdeniz ön kol ve kalçanızdan 45 derece dik olucak şekilde durmalı. Omuzlarınızı geride tutun, göğüslerinizi dik tutun, dizlerinizi bükün ve aşağı doğru eğilin. 10-15 santim yükselin, bu zaman boyunca dizlerinizi bükülü tutun, böylece bacaklarınızda bir gerilim olur. Bu hareketide 20-30 kere tekrarlayın.

Şınav çekme hareketi
Elleriniz direk olarak yerde ve göğsünüz 12 santim aşağıda ya diziniz yada beliniz yerde olacak şekilde durun. Sırt yüzeyinizi ve karnınızı sıkı bi şekilde tutun. Ellerinizi ve dirseklerinizi vücudunuza yakınlaştırın, göğsününüzü yere doğru eğdirirken, dirseklerinizi bükerken nefes alın. Bu hareketide 20-30 kere yapın.

Elma vücut tipinde misiniz?
Elma vücut tipli kadınlar, atletik yapılı kadınlardır, Jennifer Garner gibi. Omuzları kalçalarından daha geniştir ama biraz ekstra kilo alırlarsa, orta bölgede toplanır. Bu tip vücutlar kas yapmaya ve hızlı yağ kaybetmeye eğilimli vücutlardır.Herbir kas grubunuz için birçok egzersiz yaparak, kendinizi zorlayın. Elma vücut tipine sahip olanların daha çok kardiyoya ihtiyacı vardır.

Bacakları sağa-sola açarak çömeliş
Gövdeniz dik duracak şekilde olsun, bacaklarınızı, kalçanızdan daha geniş ve ayak parmaklarınızla 45 derece olacak şekilde durun. karnınızı gergin, göğsünüzü dik ve omuzlarınızı arkada tutun, yavaşça dizlerinizi bükün ve çömelin. Duruşunuz yeterince geniş açılı olmalı. Dizlerinizi ayak parmaklarınızın hizasından çıkarmayın. Bu hareketi 15-20 dakika yapın.

Ters sırt duruşu
İlk olarak dik durun ve karnınızı gergin ve göğüsleriniz dik tutun, sağ bacağnızı öne getirin ve sol bacağınızıda arkada hafif eğik tutun, sağ bacağınızıda bükün, her iki dizinizin arasındaki uzaklığın 90 derecelik bir açıda olduğuna emin olun. Sonra sol ayağınızla aynı hareketi yapın. Bu hareketi 15-20 kere yapın.

Çömelme
Bu hareketi ağırlıksız yapıyorsunuz. Göğüsleriniz dik ve omuzlarınız geride olsun. Vücudunuzu dik tutun ve sırtınızı, nefes alın ve dizinizi bükün kalça kısmınız geride dururken( kalçanız yere 90 dereden daha fazla derecede durmasın.) Dizinizin, ayak parmaklarınızın ve birde ayaklarınızın gerisinde kaldığına emin olun. Ayaklarınızı sıkı ve kollarınız düz tutun. Bu hareketi 6-10 kere yapın.

Diz çökme hareketi
Göğsünüz dik, omuzlarınız arkada ve karnınız gergin olacak şekilde diz çökün. Her iki elinizdede 2,5 kiloluk dambıllar bulunsun belinizde duracak şekilde. Sırt yüzeyiniz dik olacak ve ağırlıklar yerde olacak şekilde, popo kaslarınızı kullanarak yavaşça eğilin. Bu hareketi 15-20 kez yapın.

Fasülye vücut tipinde misiniz?
Bu vücut tipine uyan ünlüler Paris Hilton ve Nicole Kidman. Bu vücut tipine sahip olan kadınlar uzun bacak ve kollara sahip zayıf kadınlardır, minyon vücut, mini yapılı. Fasülye vücut tipli kadınlar ince ve yüksek metabolizmaya sahiptirler. Ama vücuttaki kadınlar kaslı bir yapı kazanmakta zorlanırlar. Haftada 3 kere tüm vücutlarını çalıştırmaları gerek, ağırlık çalışarak daha sağlıklı bir spor yapabilirler.

Dambıl yardımlı hareket
Bacaklarınız dik duracak şekilde durun ve her bir elinizde 2,5 kiloluk dambıl olsun, gövdeniz 45 derecelik açıda olcak şekilde eğilin, kollarınız dışa doğru olsun omuzlarınızla aynı seviyede olana kadar kaldırın. Bu harekete başlarken nefes alın ve bu haraketi6-10 kez yapın.

Şınav çekme hareketi
Harekete başlarken ellerinizi direk olarak yere koyun ve omuzlarınızı aşağı, dizinizi yada ayak parmaklarınızı, arkanızda kalacak şekilde yerde tutun ve yavaşça eğilin. Bu hareketide 6-10 kere yapın.

Çömelme
Bu hareketi ağırlıksız yapıyorsunuz. Göğüsleriniz dik ve omuzlarınız geride olsun. Vücudunuzu dik tutun ve sırtınızı, nefes alın ve dizinizi bükün kalça kısmınız geride dururken( kalçanız yere 90 dereden daha fazla derecede durmasın.) Dizinizin, ayak parmaklarınızın ve birde ayaklarınızın gerisinde kaldığına emin olun. Ayaklarınızı sıkı ve kollarınız düz tutun. Bu hareketi 6-10 kere yapın.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.