Vatanım Sensin Veronika Senan Kara kimdir?

09.10.2016
75
Vatanım Sensin Veronika Senan Kara kimdir?

Kanal D ekranlarında yayınlanan Vatanım Sensin dizisinde Veronika karakterini canlandıran Senan Kara kimdir? Senan Kara hangi dizilerde rol almıştır? Senan Kara, kaç yaşında, boyu kaç ve hangi okulu bitirdi.

Vatanım Sensin dizisinde Veronica karakterini canlandıran Senan Kara, Türk, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. 9 Ağustos 1978 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir.

Yunus Emre Koleji’nden mezun olduktan sonra 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuk Bölümü’nü kazanan sanatçı, öğrenim yaşamı boyunca çeşitli kısa oyunların yanı sıra “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım”, “Martı” gibi oyunlarda başrollerde görev aldı. 2000 yılında Tennessee Williams’ın “Arzu Tramvayı” ve “Bir Madonnanın Portresi” adlı tez oyunuyla mezun oldu.

Senan Kara, eğitiminin ardından çeşitli televizyon dizilerinde oynayan Kara, Şehir Tiyatroları kadrolu oyuncusu olup, sinema ve dizi filmlerde de rol almaktadır. Ayrıca 2007/2008 Sezonunda Duru Tiyatro’ya Kaset adlı oyunla konuk oyuncu olarak katılmıştır.

Senan Kara, 2000 yılında TRT 1 ekranlarında yayınlanan Müjde Ar ile Erdal Özyağcılar’ın başrolünde oynadığı Karakolda Ayna Var dizisinde rol aldı. Senan Kara, Nehir Erdoğan ve Özgür Çevik’in ro laldığı Yabancı Damat dizisinde de rol aldı.

VATANIM SENSİN VERONİCA (SENAN KARA) KİMDİR?

Yunan Komutanı Vasili’nin eşi, Leon’un annesi olan Veronika, yıllar önce ilk çocuğunu kaybettiği günden beri ruhunun bir yarısı eksik, kendi hafif esrik, bazen buhranlı, bazen şen kahkahalar atan, kocasına ise çok derine gömdüğü bir öfke barındıran, oldukça alımlı, delişmen tabiatlı bir kadındır.

SENAN KARA’NIN ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI

Kafes (oyun) : Mario Fratti – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2010
Cabaret : Joe Masteroff – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2009
Kaset: Stephen Belber – Duru Tiyatro – 2008
Ya Devlet Başa Y kuzgun Leşe : Orhan Asena – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2008
Kim Kimi Kiminle : Alan Ayckbourn – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2006
Güneşin Oğlu : Betül Avunç – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2003
Gelin İle Kaynana : Carlo Goldoni – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2003
Sekiz Kadın : Robert Thomas – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2002
Hasır Şapka : Eugene Labich – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2001
Sarı Pınar 1914 : Turgut Özakman – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2001
Pembe Konağın Gelinleri : Gülsün Siren – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2000
Lüküs Hayat : Ekrem Reşit Rey – Cemal Reşitrey – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2000
Suç ve Ceza : Fyodor Dostoyevski – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2000
Sihirli Flüt : Emanuel Schikaneder – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2000
Martı : Anton Çehov – Okul Oyunu
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım : Haldun Taner – Okul Oyunu
Arzu Tramvayı : Tennessee Williams – Okul Oyunu
12. Gece : William Shakespeare – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2015

VATANIM SENSİN DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Azize üç çocuğu ve kayınvalidesi ile zorlu bir mücadelenin içinde bulur kendini… Canından çok sevdiği kocasının yokluğuyla ve savaş yıllarının zorluklarıyla mücadele ederek yetiştirir çocuklarını.

1919 yılında, Yıldız güzeller güzeli, gözü yükseklerde bir genç kız, Hilal ise memleket sevdalısı mücadeleci bir genç kız olmuştur. Ali Kemal ise gönlündeki aşk acısıyla ve kendisine dair öğrendiği hazin sırla yaşamaya çalışan serseri bir mayın gibidir. Azize her birinin dertleriyle uğraşmaya çalışırken, İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edileceği haberi ile sarsılırlar. Oysa bu işgal onlara yıllar önce kaybettikleri birini geri getirecektir. Ama hiç ummadıkları bir şekilde

Üst üste mağlubiyetle biten savaşlardan yorgun düşmüş bir milletin, en son ve en büyük sınavına hazırlandığı 1919 senesinin baharı, Azize ve Cevdet’in de hayatlarında yeni bir dönemi başlatacaktır.

Görünür ve görünmez düşmanların gölgesinde, yolları tekrar kesişecek, hayatları bu kesişme yüzünden alt üst olacaktır. Zaferler ve mağlubiyetler görecekler, ayrılıklar ve kavuşmalar yaşayacaklar, umudun ve buhranın ateşiyle yanacak ve gerçek sevginin, gerçek vefanın, gerçek ihanetin ne olduğunu öğreneceklerdir. Cevdet ve Azize’nin hikayesi, küllerinden doğan yepyeni bir ülkenin kaderiyle bir yazılacaktır.

Vatanım Sensin ; Savaşın acımasız ortamında vazifeleri ve vicdanları arasına sıkışanların, aşklarını yine de yeşertmeye çalışanların, her şeye rağmen bir arada kalmaya gayret eden bir ailenin, esaretten özgürlüğe doğru çıkılan amansız bir yolun hikayesidir bu

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.