Uykuyu Kaçıran 10 Neden

17.01.2011
85
Uykuyu Kaçıran 10 Neden

Yoğun ve meşgul bir hayatınız varsa, bu uyuyamamanızın ilk nedenidir.

Uykusuzluk da ertesi günkü performansınızı sabote edecektir. Sağlığınıza da zarar verecektir. Uyku yoksunluğu ciddi bir sağlık riskidir. Besleyici bir diyet ve uyku hayati önem taşır. Uykusuzluk, kalp hastalığı, diyabet, obezite ile ilgilidir. Yeterince dinlenilmelidir.
1.Çok fazla düşünmeyin. Zor bir çalışma süreci, bir takıntı ya da tartışma uykuya dalmanızı zorlaştırır. Ama üstüne bir de siz düşünüp durursanız hiç uyuyamazsınız. Kalkın ve evin başka bir yerine gidin, ışıkları kapatın ve endişeli halinizin geçtiğini görün.

2.Hafta sonu doz aşımları. Ertesi sabah iyi olmanız için geceden iştah ve vücut ısısını düzenleyen beyin hücrelerinin kontrolünün sağlanması gerekir. Yiyecek, spor veya alkol dozunu aşmamaya bakın.
3.Blender, testere ya da horlama sesi. Tüm bu gürültüler uyku kaçırıcıdır. En huzurlu uyku anında uykunuz yarıda kalabilir.
4.Hormonlarınızın değişimi de bir faktördür. Menopoz öncesi ve boyunca östrojen ve progesteron seviyeleri değişir. Uyku dalgalanmaları yaşanır. Gece boyunca uyanılır ve sıcak basmaları görülür.
5.Yatağa aç girmeyin. Uykuyu engellemek istemiyorsanız yeme işini sabaha bırakmayın.

6.Yatak odanızda dağınıklık varsa toplayın. Komidin ya da yerde gözünüze çarpan orantısızlıkları düzeltin veya saklayın. Bu durum stres yapmanıza ve uykuya dalamamanıza sebeptir.
7.Ortamdaki ışıkları, ışıklı aletleri, DVD player gibi medyaları, alarm çalarları kaldırın. Bunlar uyumayı engeller. Beyne sinyal göndererek uyanık hissetmeyi sağlar.
8.Sokakta, yan dairede ya da evin içindeki herhangi bir ses uykuyu kaçırabilir.
9.Astım alerjiniz varsa, uyku düzeniniz baştan kaybeder. Gece yarısı sabaha dek sürecek olan krizler ile uykunuz sürekli bölğnecektir.
10.Hayvan beslemek, özellikle hayvan sizinle aynı odada kalıyorsa uykuyu bozan sebepler arasındadır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.