Türkiyeye Virüs Darbesi

09.10.2011
70
Türkiyeye Virüs Darbesi

Yaşanan ilginç olayın Türkiye’nin tam da İsrail yapımı Heronlardan vazgeçtiği döneme denk gelmesi kafaları karıştırdı.

Türkiye’nin PKK ile mücadelede kullanmak için ABD’den istediği insansız hava aracı Predatorın kumanda merkezindeki bilgisayarlara virüs girdi.

Alman Der Spiegel dergisinde yer alan habere göre, ABD, Irak, Afganistan ve Yemen savaşlarında direnişçilere karşı kullandığı insansız hava araçları Predator ve Reaperın kumandasını Nevada eyaletindeki Creech Hava Üssünden gerçekleştiriyor. Buradan kumanda edilen insansız savaş araçları Afganistanda ve Pakistanın kuzeyindeki Taliban hedeflerini bombalıyor.

Hatta Yemende öldürülen El Kaide liderlerinden Enver El Avlakinin Predatorların açtığı ateş sonucu öldürüldüğü belirtilmişti. Ancak son dönemde Nevadadaki kumanda merkezinin başı bir bilgisayar virüsüyle dertte. İki hafta önce bilgisayarlara bulaşan virüs, kullanıcının klavye üzerinde yaptığı her işlemi kodluyor.

VİRÜSÜ SİLEMİYORLAR

Kumanda merkezindeki bir kaynak, virüsun şimdiye kadar insansız hava uçaklarının kumanda edilmesinde sorun yaratmadığını ancak bilgisayarlardan silindikten kısa bir süre sonra yeniden bulaştığını belirtti. Türkiye de, ABDnin yıl sonunda Iraktan çekilmesinin ardından Predatorların İncirlike yerleştirilmesini talep etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurul toplantıları için gittiği New Yorkta ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmede Predatorların İncirlike yerleştirilmeleri konusunda anlaşmaya vardığı belirtiliyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.