Türkiye nüfusu 2030 yılında 88 milyonu aşacak

16.10.2017
71
Türkiye nüfusu 2030 yılında 88 milyonu aşacak

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Nüfus Tahmini Raporuna göre, Türkiye nüfusunun 2030da 88 milyonu aşacağını, dünya nüfusunun ise 8,6 milyara ulaşacağını aktardı.

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, organize, bilimsel, hijyenik gıda üretiminin ve dağıtımının açlığa son vermede önemli rol oynadığını ifade etti.

BM Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) her yıl 16 Ekimi Dünya Gıda Günü olarak kutladığını belirten Tezel, FAOnun öncülüğündeki etkinliklerde herkesin gıda güvenliğine ve besleyici gıdaya ulaşma ihtiyacı hakkında farkındalık yaratıp eyleme geçilmesinin teşvik edildiğine dikkati çekti.

Tezel, SETBİR olarak geçen yıl Dünya Gıda Gününde, dünyada 800 milyon insanın aç, 1 milyon 200 bin insanın yoksul, buna karşılık 600 milyon insanın ise obez olduğuna ve sağlıklı ve temiz gıdaya erişimin dünyada da Türkiyede de temel insan hakkı olduğuna dikkati çektiklerini anımsattı.

Bu yıl ise BMnin sürdürülebilir kalkınma için küresel hedeflerini hatırlatmak istediklerine işaret ederek, şunları kaydetti: BM Ekonomik ve Sosyal İşler Bölümünün (DESA) Haziran 2017de yayımladığı Dünya Nüfus Tahmini Raporununa göre, Türkiye nüfusu 2030 yılında 88 milyonu aşacak, dünya nüfusu da 8,6 milyara ulaşacak. Türkiye ve dünya nüfusunu besleyebilmenin, yeryüzünde aç insan bırakmamanın yolu, organize, bilimsel, hijyenik tarımsal faaliyetten, gıda üretiminden ve dağıtımından geçiyor. Organize tarımsal faaliyetin küçük ve yerel üretici için de gelir artışı sağlayıp refah kaynağı olacağına, böylelikle köyden kente göç ihtiyacının ortadan kalkacağına inanıyoruz. Tarım ve gıda üreticisiyle sanayicisinin eşgüdümlü çalışması, Türkiyede ve dünyada açlığa son verecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.