Tüm cihazlar esnek ağlarda

Tüm cihazlar esnek ağlarda

HP’nin FlexNetwork adını verdiği çözüm, tüm cihaz ve markaların esnek ağlar üstünde aynı dili konuşmasını sağlıyor

Eskiden bilgisayar ağlarında sadece bilgisayar ve sunucular olurdu. Oysa günümüzde ağlara birbirinden çok farklı sayıda farklı yoğunluklarda kullanılan cihazlar bağlanıyor.

Farklı cihazların her biri için farklı ağlar kurulması şirketleri zor duruma sokabileceği için her cihazın isteğini yerine getirebilecek akıllı ve esnek ağlar ön plana çıktı.

Maliyeti azaltıyor

HP bunun için FlexNetwork adını verdiği bir çözümünü duyurdu. Tüm cihaz vemarkalar bu ağlar üstünde aynı dili konuşuyor ve yatırım maliyetleri düşüyor. Bu ağlar üstünde cihazların farklılığından çok film gösterimi web erişimi vemobilite de dikkat edilmesi gereken önemli konuların başında geliyor. Bu farklı kullanımların her biri için farklı yaklaşımda ayarlar gerekiyor ki,HP FlexNetwork bunu ayarlayarak şirketleri maliyet külfetinden kurtarıyor.

Konuştuklarınızı anında kaydedin

İletişimçözümleri alanında 40 yıla yakın tecrübeye sahip Türk firması Bircom, dünyanın ‘ilk ve tek’ cep telefonu ses kayıt cihazı CallMynah’ı Türkiye’ye getirdi. “Söz uçar, yazı kalır” sözünü tarihe gömen cihaz, Türkiye’de de raflardaki yerini aldı.

340 saat kayıt Konsere

gitme sözü verdiğini ‘unutan’ sevgiliyi tuş etmenize, müşterinizden aldığınız sipariş detaylarını hatırlamanıza yardımcı olan Call Mynah, cep telefonuna benzer şık tasarımıyla her an yanınızda. 340 saatlik ses kaydını dahili hafızasında saklayan cihaz, istendiğinde telesekreter gibi karşı tarafa aramanın kayıt altına alınacağı uyarısını da yapabiliyor.

Karel Ar-Ge ile kameraya gülümsedi

Türkiye’de 1986’da kurulan Karel, hayata geçirdiği Ar-Ge ile elektronik telefon santrali pazarını yarattı ve bu pazara PBX ürünleri kazandırdı. Karel, Türkiye’nin haberleşme alanında elektromekanik sistemlerden elektronik haberleşme sistemlerine geçişinde öncü bir kuruluş oldu.

20 ülkeye ihracat

Karel şu anda ürün ve çözümlerini 20’den fazla ülkeye kendimarkasıyla ihraç ediyor. Yatırımlarını büyütmek ve canlı tutmak için harekete geçen şirket, şimdi de görüntülü güvenlik işine yöneldi. Dijital güvenlik sistemleri, HDcctv kameralar gibi ürünleri Türkiye pazarına sunmaya başladı. Ürettiği tümsistemleri kendi geliştiren şirketin başka bir kuruma herhangi bir lisans veya bilgi birikimi bağımlılığı bulunmuyor.

DVD öldü yaşasın Blu-ray

1990’ların ortalarında bir saklama aracı olarak CD’ler gelmiş ve 650 megabayt yer sağlamıştı. Ardından 2000’lerde DVD’ler geldi ve saklama kapasitesi 8 gigabayta çıktı. Günümüzde kaliteli film seyretme aracı olarak sunulan Blu-ray diskler bilgisayarlarda kullanılabilir hale ve ucuzluğa geldi.

745 liraya satışta

Luna Teknoloji, Digistor’un DIG-79102 Blu-ray harici taşınabilir yazıcı okuyucu ürününü, bu yıl içinde piyasaya sunmuştu. Bu ürün artık son kullanıcıyla Teknosa mağazalarında 745 TL fiyatla buluşuyor. Fiyatı 4- 5 TL arasında olan Blu-ray yazılabilir diskleri de artık tüm mağazalardan bulabilmek mümkün. 50 gigabayta kadar saklama imkanı sağlayan bu büyüklükteki disklerin yazılması yaklaşık 30 dakika sürüyor.

Virüse karşı çağrı merkezi

Kaspersky antivirüs yazılımları üreten bir teknoloji şirketi. Şirket, Türkiye’de hizmete giren yeni hat ile kullanıcıların her türlü teknik destek ihtiyacını karşılayacaklarını söylerken hem (0212) 573 15 75 nolu telefondan hem e-mail hem ‘http://kaspersky.cccmos.com’ adresinden canlı sohbet hizmeti sunulduğu açıklandı.

Küçük ve ucuz tablet zamanı

Mobee isimli tablet, 7 inçlik büyüklüğü ve 444 lira fiyatıyla sektöre çok hızlı giriş yaptı. Android 2.3 işletimsistemini kullanan Mobee’nin 1.2 ghz hıza sahip bir işlemcisi var. İşlemcinin güçlü olması, bu cihazla üç boyutlu oyun oynama imkanı sağlıyor. Bu arada cihazdaki HDMI çıkışı sayesinde alet televizyona bağlanabiliyor ve 1080 satırlık HD yayın izleme imkanı veriyor.

Turkcell ve İspark işbirliği yaptı

Turkcell, ‘Platinum’ programı kapsamında İspark’la işbirliği yaptığını açıkladı. Programın aboneleri, ‘İspark’ ibaresini ve plaka numaralarını boşluk bırakmadan (Örneğin: ISPARK 34XX1234) 2222’ye SMS olarak göndererek ayda 5 kez ücretsiz park edebilecek.

CeBIT’in programı genişledi

6-9 Ekimarasında düzenlenecek olan 12. CeBIT BilişimEurasia Fuarı, 12’nci yılında ‘fuar’ ve ‘zirve’yi bir araya getirdi. FuarMüdürü Murat Özer, zirvesi kapsamında “Güvenli internet” ve “GSM operatörleri için Baz İstasyonları” konularının tartışılacağını duyurdu.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.