TT Arenadan Panzer geçti!

08.10.2011
73
TT Arenadan Panzer geçti!

2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Ay Yıldızlılarımız, Almanya’yı ağırladı

A Milli Takımımız, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki dokuzuncu maçında akşam Almanya ile karşılaştı. Millilerimiz TT Arenada Almanya’ya 3-1 yenilerek, gruptaki ikincilik şansını zora soktu.. Millilerimiz, play-off’lara kamak için Azerbaycanı mutlak devirmek zorunda. Azerbaycan’ı devirmemiz halinde Almanya-Belçika maçının sonucunu bekleyecceğiz

TÜRKİYE 1-3 ALMANYA

Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakem: Martin Atkinson

Türkiye: Volkan, Gökhan, Servet, Egemen, Hakan, Aurelio (Dk.87 Umut), Sabri, Selçuk İnan (Dk.46 Gökhan Töre), Hamit, Arda (Dk.70 Kazım), Burak
Teknik Direktör: Guus Hiddink

Almanya: Neuer, Boateng (Dk.73 Benedikt Höwede), Mertes, Badstuber, Lahm, Khedira, Müller, Götze (Dk.90 Reus), Podolski (Dk.62 Andre Schürrle), Schweinsteiger, Mario Gomez
Teknik Direktör: Joachim Löw

Sarı Kartlar: Holger Badstuber (Almanya), Hamit Altıntop (Türkiye)

Goller: Dk.35 Gomes, Dk.66 Thomas Müller, Dk.86 Schweinsteige (Almanya), Dk.79 Hakan Balta (Türkiye)

NOTLAR. NOTLAR.

A Milli Futbol Takımının, 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Elemelerinde Almanya ile yapacağı maçta sakatlıkları nedeniyle bir süredir milli takımda forma giyemeyen futbolcular 11 kişilik kadrodaki yerlerini aldılar.

Sakatlığı nedeniyle bir süredir A Milli Takım’dan uzak kalan Hamit Altıntop, Almanya ile yapılacak önemli maçta 11 kişilik kadroyla sahaya çıktı.

Millilerde sakatlığı geçen Gökhan Gönül de Almanya karşısındaki 11de bulunurken, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, son maçlarda forma giymeyen Mehmet Aurelioya da zorlu mücadelede kadroda yer verdi.

Millilerde sakatlığı geçen Emre Belözoğlu da Almanya kadrosunda 18 kişilik kadroda yer alırken, Emre yedekler arasında sahaya çıktı.

A millilerin Almanya karşısındaki 18 kişilik kadrosunda yedeklerde kaleci Sinan Bolat, Gökhan Zan, Emre Belözoğlu, Umut Bulut, Mehmet Topal, Kazım Kazım ve Gökhan Töre bulundu.

Teknik direktör Hiddink, kaleci Hakan Arıkanın yanı sıra, Serkan Balcı, Giray Kaçar, İsmail Köybaşı, Mehmet Ekici, Yekta Kurtuluş, Mevlüt Erdinç, Tunay Torun ve Ömer Toprak’ı 18 kişilik kadronun dışında bıraktı.

Milli takımda, alt baldır kas grubunda birinci derece zorlanma tespit edilen Selçuk Şahin daha önce kadrodan çıkarılmıştı.

Milli takım tercihini Türkiye’den yana kullanan ve konuyla ilgili FIFAdan onayı gelen Ömer Toprak, Almanya karşısında 18in dışında kaldı.

Almanyada Mesut Özil ve Miroslav Klose kadroda yok
Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, sakatlıkları bulunan Türk asıllı oyuncu Mesut Özil ile Miroslav Klose, Türkiye karşısında 18 kişilik kadroda yer almadılar.

Löw, karşılaşma öncesinde bu maçta forma giyip giymeyecekleri belli olmayan iki futbolcuyu 18 kişilik kadronun dışında tuttu.

Almanya Milli Takımı’nda bu iki futbolcunun yanı sıra, kaleci Zieler, Aogo, Trasch ve Kroos 18 kişilik maç kadrosuna giremeyen isimler oldular.

Hamit ve Lahm karşı karşıya
A milli futbolcu Hamit Altıntop, Almanyada Bayern Münihte forma giydiği dönemde takım arkadaşı olan Philipp Lahm ile milli maçta karşı karşıya geldi.

Hamit Altıntop Türkiye, Lahm ise Almanya milli takımlarının kaptanları olarak sahaya çıktılar.

Bayern Mühihte takım arkadaşı olan bu iki futbolcu, 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Elemelerinde Türkiye için ikincilik adına büyük önem taşıyan mücadelede takımlarının galibiyeti için mücadele verecek.

Carl Lewis, Türkiye forması giydi
Nikeın 33. Kıtalararası Avrasya Maratonuna sponsorluğunun tanıtımı için İstanbul’a gelen dünyaca ünlü ABDli eski atlet Carl Lewis de karşılaşmayı izleyenler arasındaydı.

Türk Milli Takımı forması giyen efsane atlet, Türk Telekom Arena’da bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Carl Lewis futbol maçlarını takip ettiğini de dile getirdi.

Taraftarlara 50 bin atkı dağıtıldı
Türk Telekom Arenadaki büyük maç için milli takımın ana sponsorları ve resmi tedarikçileri, stat çevresinde ve stadyum içinde farklı aktiviteler düzenlerken, taraftarlara 50 bin atkı dağıtıldı.

İLK YARI
5. dakikada Selçuk İnanın ara pasıyla Almanya defansının arkasına sarkan Hamitin kaleciyle karşı karşıya vuruşunda, Neuerin eliyle müdahale ettiği top üsten kornere gitti.

29. dakikada hızlı gelişen Türkiye atağında, ceza sahası içinde sağ çaprazdan Arda Turanın doldurduğu topa penaltı noktası üzerinde Selçuk İnanın vuruşu istediği gibi olmadı ve meşin yuvarlak üsten auta çıktı.

34. dakikada soldan Schweinsteigerin kullandığı kornerde, arka direkte Badstuber kafayla istediği gibi bir vuruş yapamayınca top, kaleci Volkan Demirelde kaldı.

35. dakikada Almanya, Gomezin golüyle öne geçti. Ani gelişen Almanya atağında, ceza sahası önünde Servet ile karşı karşıya kalan Gomez, şık bir vücut hareketiyle bu oyuncuyu geçtikten sonra sol çaprazdan uzak köşeye sert bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1

39. dakikada Sabri Sarıoğlunun ortaladığı topu ceza sahası önünde Selçuk İnan topuğuyla Burak Yılmazın önüne bırakırken, bu oyuncunun kontrol ettikten sonra vuruşunda top üsten auta çıktı.

45 1. dakikada sağdan Götzenin kullandığı kornerde, ceza sahası içinde iyi yükselen Schweinsteigerin yakın mesafeden vuruşunda, meşin yuvarlak üsten az farkla auta gitti.

Maçın ilk yarısı 1-0 Almanyanın üstünlüğünde tamamlandı.

İKİNCİ YARI

55. dakikada Gomezin ceza alanı dışından yerden şutunu Volkan direk dibine iyi uzanarak kornere gönderdi.

58. dakikada Sabrinin hatalı geri pasında topla buluşan Müllerin ceza yayı üzerinden yaptığı yerden sert vuruş direk dibinden auta çıktı.

59. dakikada Almanya defansının arkasına doğru koşu yapan Burak ceza alanı önünde buluştuğu topla içeriye girmek istedi ama araya giren Boateng, Buraka şut şansı vermeyerek topu kornere gönderdi.

64. dakikada Schürrle sağ kanattan ceza alanı önüne kadar topla geldikten sonra şutunu çekti. Volkan direk dibine giden topu kornere tokatladı.

65. dakikada Götzenin kullandığı köşe atışından gelen topa kale önünde Mertesacker kafayı vurdu top üstten auta gitti.

66. dakikada Kaleci Neuerin uzun vuruşu sonrasında sağ kanatta topla buluşan Götze yerden topu ters tarafa bıraktı. Gerilerden gelen Müllerin sert şutu yerden direk dibinden ağlarla buluştu. 0-2

79. dakikada Göhan Gönülün sağ kanattan yaptığı ortaya gerilerden gelen Hakan Balta harika vurdu ve topu ağlara gönderdi. 1-2

83. dakikada hızlı gelişen Almanya atağı sonrasında Müller sol kanattan kesti. Schweinsteiger ceza alanı içinde buluştuğu topu kaleye gönderdi. Volkanı geçen topu Gökhan Gönül uzaklaştırdı.

85. dakikada Müller topla birlikte ceza alanına girdikten sonra Gökhan Gönül ile girdiği mücadele sonrasında yerde kaldı. Hakem Martin Atkinson penaltı noktasını gösterdi.

86. dakikada penaltı atışını kullanan Schweinsteiger topu sağ köşeden filelere gönderdi. 1-3

88. dakikada Götze, Volkan ile karşı karşıya kaldı ancak pasını Gomeze çıkardı Egemen araya girerek topu uzaklaştırdı.

90+1’de Müllerin ceza alanı içinden bıraktığı topla Gomez buluştuktan sonra çaprazdan sert vurdu meşin yuvarlak üstten auta gitti.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.