TRT tarihinde bir ilk yaşandı

16.11.2013
85
TRT tarihinde bir ilk yaşandı

TRT ekranlarında dün ilk kez türbanlı bir spiker haber bülteni sundu. Feyza Çiğdem Tahmaz, TRT Türkte saat 17.00 bülteninde sunduğu Dünyanın Haberi adlı programa başörtüsüyle çıktı. Böylece Tahmaz, TRTnin Türkçe yayın yapan kanallarına çıkan ilk türbanlı spiker oldu. Daha önce TRT Şeşte bir başörtülü spiker program sunmuştu.

Ayşegül Melisa KAHVECİOĞLU-Milliyet Ankara

TRTde dün akşam bir ilk yaşandı. Kamuda kaldırılan başörtü yasağının ardından, TRT Türkte dün akşam ilk kez ekranlarda türbanlı bir spiker yer aldı. Feyza Çiğdem Tahmazın, TRT Türkte yayınlanan Dünyanın Haberi adlı haber bültenini sunmasıyla, TRT tarihinde ilk kez türbanlı bir spiker ekranlara çıkmış oldu.

TRTye geçti

Hilal TVde spiker olan Tahmaz, buradaki görevinden istifa ederek geçtiğimiz günlerde TRT Türke geçti. Tahmaz, Eyüp İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinden Sosyal Bilimler ve İlahiyat okudu. 2009 yılında TV Net ile televizyon ekranlarına çıkmaya başlayan Tahmaz, Hilal TVde haftasonları öğle ve ana haber bültenlerini sunuyordu.

Aşılması gerek

Bir dönem Ak Parti Eyüp İlçe Kadın Kollarında da görev alan Tahmaz, bir röportajında, Başörtülü olarak haber sunmanızla ilgili çevrenizden ne tür tepkiler alıyorsunuz sorusuna, şöyle yanıt vermişti:
Başörtülüsün, TVde ne işin vara benzer herhangi bir yaklaşımla karşılaşmadım. Her ne kadar son yıllarda ekranlarda başörtülü sunucu görsek de televizyonlarda başörtülü spiker görmek pek mümkün değil. Ne yazık ki 28 Şubat süreci ile insanlar inançlarından ötürü büyük bir ayrımcılığa maruz bırakıldılar. Artık bunların aşılması gerektiğini düşünüyorum. Benden önce haber spikerliği yapan meslektaşlarımla beraber aslında bir nevi 28 Şubatın artık devam etmeyeceğini söylüyoruz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.