Tramer sorgulama ve SMS ile araç ve hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır?

31.01.2016
82
Tramer sorgulama ve SMS ile araç ve hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Tramer sorgulama ve SMS ile araç ve hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır? Online olarak araç sorgulama ve hasar kaydı sorgulamanızı yapabileceğiniz gibi SMS hizmetleri ile de bu sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Nasıl ve nereden yapacağınızın bilgisi haberimizde.

Su sıralarda araç almak isteyen vatandaşlar 2. el araçlara yönelmiş durumdalar. Sıfır araçların fiyatlarındaki aşırı yükselmeden dolayı araç alıcıların hepsi 2. el araç piyasasına yönelmiş durumdadır. 2. el araçların fiyatları sıfır araçlara göre çok daha uygundur. Ama her ikinci el araç da göründüğü kadar temiz olmayabilir. 2. El araç alırken dikkat etmeniz gereken bir çok husus vardır. Her araç göründüğü gibi olmayabilir. Aracın motorunda veya iç kısmında bazı hasarlar olabilir. Bu yüzden araç alacak olan vatandaşların bir hayli dikkatli olması gereklidir. Acele etmeden araştırarak almak en iyisidir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte satın alacağınız aracın bütün bilgilerini artık internet üzerinden öğrenebilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!
TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Aracın durumu, özellikleri, hasarları, sigorta bilgileri, hangi kazalara karıştığı gibi tüm bilgiler artık internet üzerinden bazı sorgulamaları gerçekleştirerek öğrenebilirsiniz. Satın alacağınız aracın özelliklerini, aracın durumunu araç sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden e-devlet sistemi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Satın alacağınız aracın plakasının üstündeki trafik cezalarını da plaka sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz.

Plaka sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebildiğiniz gibi ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden de gerçekleştirebilirsiniz. Araç alırken dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de aracın üzerindeki hasar kayıtlarıdır. Eğer bir aracın üzerinde hasar kaydı bulunuyor ise bu aracın fiyatını etkileyebilir. Bu yüzden aracı almadan önce kesinlikle araç kasar kaydı sorgulama işlemini gerçekleştirmelisiniz. Araç hasar kaydı sorgulama işlemini internet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Aracın sigorta bilgilerini de tramer sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Tramer sorgulama işlemini de aynı araç hasar kaydı sorgulama işlemi gibi Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz.

Araç sorgulama işlemi ile birlikte satın alacağınız araç hakkında bir çok bilgi edinebilirsiniz. Aracın özellikleri, motorun özelliklerini, aracın durumunu araç sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Açılan sayfada sisteme giriş yolları bulunacaktır.

Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifreniz yok ise şifrenizi PTT kurumlarına giderek 2 TL karşılığında elde edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde bütün hizmetler yer almaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğünün trafik şube bölümünden araç sorgulamayı seçerek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu bölümde yer alan araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçerek plaka sorgulama işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.

Plaka sorgulama işlemini şifresiz olarak da gerçekleştirebilirsiniz. Şifresiz olarak plaka sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmeniz gereklidir. Açılan sayfaya bazı kimlik bilgilerinizi girmeniz gereklidir. Bu sayfaya adınızı, soyadınızı, doğum tarihinizi ve T.C. kimlik numaranızı girmeniz gereklidir. Doğru bir şekilde bu bilgileri girdikten sonra sorgulama sayfası açılacaktır. Açılan sorgulama sayfasından araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra araç plakasını girerek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemini internet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu internet sitesine giriş yaptıktan sonra araç hasar kaydı sorgulama işlemi için sorgulamalar bölümünden kaza tespit tutanağı sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfada 3 tane sorgulama seçeneği gelecektir. İstediğiniz bir tane sorgulama seçeneğini seçerek ve bilgileri girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirisiniz. Satın alacağınız aracın sigorta bilgilerini ise tramer sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Sorgulamalar bölümünden trafik poliçe sorgulama seçeneğini seçtikten sonra karşınıza sorgulama seçenekleri gelecektir. Bu sorgulama seçeneklerinden herhangi bir tanesini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.