Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır?

02.10.2015
95
Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır?

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır? Online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleriyle istediğiniz zamanda trafik sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve trafik cezası sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgileri haberimizde sizler için hazırladık.

Trafik borç sorgulama işlemlerinizi, ister Emniyet Genel Müdürlüğü merkezlerinde yer alan Trafik Şube noktalarına başvurarak, isterseniz de burada anlatacağımız şekilde internet aracılığı ile yapabilirsiniz. Trafik borç sorgulama işlemleri ise, her hangi bir trafik cezasına sahip olup olmadığınızı kontrol etmenize yardımcı olan işlemler bütünüdür. Trafik borç sorgulama işlemleri sayesinde, aracınıza, plakanıza, otoparka çekilen aracınıza ya da bizzat şahsınız adına tespit edilmiş olunan trafik cezalarının bilgisine ulaşabilirsiniz ve miktarını, hangi tarihte ve nerede bu cezanın kesildiğini öğrenebilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Trafik borç sorgulama işlemleri ile trafik borcunuzun olup olmadığını, en pratik şekilde internetten yararlanarak öğrenebilirsiniz. Sadece basit ve küçük az bir işlem ile internet üzerinden trafik borç sorgulama işlemlerinizi yapmanız, size zamandan kazandıracaktır. Bu durumda, interneti kullanarak, trafik borç sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilir ve eğer var ise, trafik borcunuzu kontrol edebilirsiniz;
İnternet üzerinden online olarak trafik borç sorgulaması yapabilmek için ilk önce, http://www.trafik.gov.tr adresine giriş yapınız.
Burada açılan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web adresinin ana sayfasının alt tarafında bulunan ‘Trafik Cezası Sorgulama’ yazan tabloya geliniz.

Bu tabloda, ‘sorgulama yapan kişinin kimlik bilgileri’ başlığı vardır. Bu başlığın altında ise;
‘İsim’,
‘Soy İsim’,
‘T.C Kimlik Numarası’ ve
‘Doğum Yılı’ bölümleri bulunmaktadır.
Bu bölümleri doldurunuz ve ardından ‘Doğrula’ seçeneğine tıklayınız.
Bu aşamada sonra yeni açılacak sayfada;
‘Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama’,
‘Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Sorgulama’,
‘Tüzel Kişi Ceza Sorgulama’,
‘Otoparka Çekilen Araç Sorgulama’
Şeklinde düzenlenmiş bölümler yer almaktadır. Bu bölümlerden sorgulama yapmak istediğiniz bölümü seçiniz ve sorgulatmaya başlayınız.

Trafik Cezası Ödeme
Trafik cezası ödeme işlemlerinizi, ister Emniyet Genel Müdürlüğü merkezlerinde yer alan Trafik Şube noktalarına başvurarak, isterseniz de burada anlatacağımız şekilde internet aracılığı ile yapabilirsiniz. Trafik cezası ödeme işlemleri ise, her hangi bir trafik yaptırımınızın, ödenmesine yardımcı olan işlemler bütünüdür. Trafik cezası ödeme işlemleri sayesinde, aracınıza, plakanıza, otoparka çekilen aracınıza ya da bizzat şahsınız adına tespit edilmiş olunan ve maddi yaptırım olan trafik cezalarınızı ödeyebilirsiniz.
Trafik cezası ödeme işlemleri ile trafik borcunuzu ödeme işlemlerini, en pratik şekilde internetten yararlanarak yapabilirsiniz. Sadece basit bir kaç işlem ile internet üzerinden trafik cezası ödeme işlemlerinizi yapmanız, size zamandan kazandıracaktır. Bu durumda, interneti kullanarak, trafik cezası ödeme işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;
İnternet aracılığı ileonline olarak trafik cezanızı ödeyebilmek için ilk önce, www.gib.gov.tr bağlantısına yani İnternet Vergi Dairesi web adresine giriş yapınız.
Burada açılan sayfanın sağ tarafında yer alan, ‘Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi için lütfen tıklayınız’ yazan bölümütıklayınız.
Daha sonraki aşamada açılan yeni sayfadayer alan başlıklar arasından ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ seçeneğine tıklayınız.

Burada yer alan;
Plaka,
Özel Plaka,
T.C Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ve
Tescil Tarihi gibi bilgilerinizi yazınız.
Bu aşamanın ardından ‘tamam’ seçeneğine tıklayınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.