Trafik cezası ödeme işlemleri online olarak nerede yapılıyor?

20.09.2016
71
Trafik cezası ödeme işlemleri online olarak nerede yapılıyor?

Trafik cezalarının takibi ve ödeme işlemlerini artık internet üzerinden yapabilirsiniz. Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme hizmeti ile işlemleri yapmak çok basit. İnternet Vergi Dairesi üzerinden istediğiniz zaman Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme yapabilirsiniz. Siz de internet üzerinden Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme işlemlerini yapmak istiyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz.

Günümüzde araçların çoğalması ve trafik yoğunluğunun artmasından dolayı birçok problem meydana geliyor. Bu problemler arasında en çok rastlanan trafik cezalarıdır. Polis tarafından cezalar, plakaya yazılarak veya Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) üzerinden plakanıza yazılarak direk evinize gönderilebiliyor. Trafik kurallarının ihlali sonucunda kesilen cezaları zamanında ödemek çok önemlidir. Trafik cezası tebliğ zamanından itibaren tanınan süre zarfından trafik cezası ödemesini yapmak gerekiyor. Polis çevirmesi tarafından ceza yazıldıysa yazıldığı an, EDS tarafından ceza yazıldıysa posta ile evinize ulaştığı an tebliğ süresi olarak belirlenir. Tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içerisinde trafik cezasının ödenmesi gerekir. Eğer tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödeme yaparsanız cezanın indirimi bulunmaktadır. Eğer 30 gün içerisinde ceza ödenmez ise ceza miktarı %5 oranda faiz alır. Ödenmediği her ay için bu faiz oranı cezanın üzerine eklenir. Devam eden süreçte ödeme yapılmaz ise ceza alan kişinin banka hesabından ceza faizi ile kesilir. Banka hesaplarında para bulunmaması durumunda, haciz işlemleri başlatılır.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Önemli olan diğer nokta ise üzerinde trafik cezası bulunan araçların satışı yapılamıyor. Devir işlemleri için notere gidildiği zaman aracın üzerindeki cezalar ortaya çıkıyor ve cezalar faizi varsa faizi ile birlikte ödenmezse devir işlemleri gerçekleştirilemiyor. Satış işleminden önce yakın tarihte alınmış bir ceza olursa eğer noter sistemine düşmeyebiliyor. Bu yüzden satış işlemlerinde önceden trafik cezası sorgulama yapmak büyük önem taşıyor.

Trafik cezaları bazen önemsenmese de aslında büyük önem taşıyan bir konu. Haciz işlemlerinden tutun, aracın satışını bile engelleyebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı trafik cezası sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapılacak bir hizmet sunuyor. GİB, İnternet Vergi Dairesi üzerinden Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme yapmak mümkün. Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme işlemlerinin internet üzerinden ödenmesi, hem sürücülerin erken ödeme yaparak ceza indirimlerinden faydalanmasını hem de evine posta ulaşmasa dahi internetten giriş yaparak sorgulaması fırsatını sunuyor. Üstelik işlem gayet kolay aracınız ile ilgili genel bilgileri bilmeniz yeterli. İnternet Vergi Dairesi anlaşmalı banka ve kredi kartları ile hızlı ve kolayca ödemenizi de yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme gibi hizmetlerden araç sahibi tüm vatandaşlar internet üzerinden kolayca yararlanabilir.

Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme işlemleri, Gelir İdaresi Başkanlığı “ İnternet Vergi Dairesi” tarafından yapılıyor. Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme işlemleri için yapmanız gereken İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfasına giriş yapmak. Giriş yaptıktan sonra işlemi hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Sorgulama ekranında bulunan “Plaka, Özel Plaka, T.C Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası, Tescil Tarihi” boşluklarını doldurmanız gerekiyor. Gerekli boşlukları doldurduktan sonra Tamam butonuna basarak sorgulama yapabilirsiniz. Bu sayfa üzerinden ödemeleri de yapabiliyorsunuz. Ödemeler sorgulama sayfasında bulunan anlaşmalı bankalar/kartlar ile yapılmaktadır. Harici ödemeler kabul edilmemektedir. Sorgulama yapamadan önce sorgulama sayfasının alt kısmında bulunan uyarılara dikkat ediniz. Güncel borçlar dahil geçmişteki ceza ödemelerini de kredi kartı ile yapabilirsiniz. Plaka harf gurubu rehberi de sorgulama sayfasında yer alıyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.