Trabzonspor adını bir üst tura yazdırdı

08.08.2013
81
Trabzonspor adını bir üst tura yazdırdı

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Trabzonsporun Dinamo Minsk ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz bir çok gol pozisyonundan yararlanamadığı karşılaşmayı 0-0 tamamladı ve adını play-off turuna yazdırmayı başardı.

Karşılaşmada Trabzonspor bir çok gol pozisyonundan yararlanamazken taraftarlarının da katkısıyla Süper Lig öncesinde taraftarına önemli birbayram hediyesi verdi. Bordo mavili ekibin yeni flaş transfelerinden Florent Malouda ikinci yarıda forma giyerken Portekizli yıldız Bosingwa ise maç eksiği nedeniyle müsabakayı tribünden takip etti.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, UEFA Avrupa Liginde play-off turuna adını yazdırırken rakibinin de bu sezonki Avrupa kupası macerasını sona erdirdi.

Trabzonsporun UEFA Avrupa Ligindeki rakibini belirleyecek kura çekimi 9 Ağustos günü İsviçrenin Nyon kentinde çekilecek.

COLMANIN YERİNE SONER

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Dinamo Minsk ileoynadıkları ilk maçtan farklı olarak sadece kart cezalısı olan Arjantinli futbolcu Gustavo Colmanın yerine Soner Aydoğduyu ilk 11de sahaya sürdü. Avrupa kupalarında oynadıkları ilk üç maçta kadrosunu korumayaözen gösteren Akçay, istikrardan vazgeçemeyeceğini gösterdi.

TRİBÜNLER TAMAMEN DOLDU

Trabzonsporun Dinamo Minsk ile oynadığı maçta tribünler tamamen oldu. Bordo – mavili taraftarlar maç için satışa sunulan biletleri günler öncesinden tüketirken tribünlerde büyük bir coşku yaşandı. Bordo-mavilitaraftarlar maç önünde futbolcuları tribünlere çağırarak alkışladılar. Karşılaşmayı az sayıda Dinamo Minsk taraftarı da izledi. Bordo – mavilitaraftarlar maç öncesi kendilerine dağıtılan bayrakları sallayarak görsel bir şölen yaptı.

11 YABANCIDAN 3Ü 11DE

Yabancı kontenjanını boşaltma konusunda sıkıntılar yaşayan Trabzonsporda Teknik Direktör Mustafa Akçay, Minsk ile oynanan maçta mevcut 11 yabancı oyuncudan sadece Adrian, Henrique ve Celustkaya 11de şans tanıdı. Malouda ve Alanzinhoyu yedek kulübesinde oturtan Akçay, kart cezalısı olan Colmanın yanı sıra Sol Bamba, Zokora, Janko, Emerson ve lisansı yetişmeyen Bosingwayı kadroya almadı.

MALOUDANIN PERFORMANSI

Bordo mavili takımın Fransız yıldızı Florent Malouda, karşılaşmanın 67. dakikasında Adrianın yerine oyuna dahil oldu.

Alışılmışın dışında ve teknik direktör Mustafa Reşit Akçayın isteğiyle orta sahanın hücuma dönük oyuncusu pozisyonunda oynayan Malouda, maç eksiği olmasına rağmen istekli görüntüsüyle göz doldurdu.

SON DAKİKALAR HAREKETLİ GEÇTİ

Trabzonsporun Dinamo Minski konuk ettiği karşılaşmanın son dakikaları oldukça hareketli geçti. İki takım teknik direktörü de oyuncu değişiklikleriyle son hamlelerini yaparken meşin yuvarlak her iki kalede de etkili pozisyonların oluşmasına neden oldu.

Golsüz gitmesine rağmen tempolu geçen karşılaşmanın son dakikalarında da gol olmayınca mücadele 0-0lık eşitlikle sona erdi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.