Tiroid Hastalığının Uyarıcı İşaretleri

26.02.2011
79
Tiroid Hastalığının Uyarıcı İşaretleri

Tiroid bezi küçük kelebek şeklinde bir yapıya sahiptir ve boynun alt bölgesinde bulunur.

Tiroid hormonlarının vücutta işleyişi sağlık açısından önemli bir rol oynar. Bu hormon, vücut ağırlığı ve vücut ısısı arasında değişen işlevleri geniş bir yelpazede düzenler. Bu hassas bezi bazı besin eksiklikleri de etkileyebilir. Tiroid bezi sorunları ile birlikte diğer sağlık sorunlarıyla da karşılaşabilirsiniz.

Birkaç uyarıcı işareti vardır. Komplikasyonları genelde vücutta ağrılara sebep olur. Ağrı genellikle eklem ve kaslarda hissedilir. Bazı durumlarda kol ve bacaklarda görülür. Ağrı her zaman tiroidler ilişkili olmayabilir. Bu nedenle ağrı belirtilerini tıbbi açıdan değerlendirmek gerekir. Genellikle tiroid sorunları boyun bölgesindeki semptomlar ile sonuçlanır. Boyunda şişlik hissi olabilir. Boyunda sıkma ve rahatsızlık hissi görülebilir. Birçok durumda ses değişiklikleri meydana gelir.

Ses kısıklığı, genişleme ve inflamasyon muhtemeldir ve işaretleridir. Genetik de tiroid sorunun uyarı işaretlerinden biri olabilir. Bu nedenle doktora danışmak gerekir. Saç ve cildi de etkiler. Genellikle bu kişiler saç dökülmesinden şikayetçidir. Hipotiroid saçı, kuru, kırılgan ve kaba hale getirmektedir. Kırılmalarla birlikte saç kaybı başlar, deri kalınlaşır, pul pul dökülür ve kurulaşır. Kabızlığa da neden olan hipotiroid bazen uzun ve şiddetli kabızlığa neden olur. İshal ve irritabl bağırsak sendromuna muzdarip olunabilir.

Kadınlarda ağır adet dönemlerine, kısırlığa yol açabilir. Düşük kolesterol değerlerine yol açar, ruh hali değişimlerine sebep olur, anksiyete, panikatak, depresyon ve kilo alımını kolaylaştırır. Yorgunluk, uykusuzluk ve bitkinliğe neden olur. Hormon düzeylerini düzenlemek için ilaçları vardır. Tiroid problemleri için alternatif tedaviler diyet takviyeleri, yaşam tarzı değişiklikleri, egzersiz ve bitkisel ilaçlar olarak sayılabilir…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.