Tırnaktaki beyaz lekelere dikkat!

24.04.2011
85
Tırnaktaki beyaz lekelere dikkat!

Tırnakta yer alan beyaz lekelerin, sadece vitamin eksiliği değil çeşitli ciddi hastalıkların belirtisi olduğu çıktı.

Tırnakta yer alan beyaz lekeler, magnezyum eksikliği ve çeşitli ölümcül hastalıklara işaret ediyor. Uzmanlar, tırnaklarını vücudumuzun sağlık haritası olduğunu belirtiyor. Dolayısıyla tırnağın şeklinin ve renginin sağlığımız hakkında işaretler verdiğinin altını çiziyorlar.

Tırnak renginin ve şeklinin çok önemli olduğunu belirten uzmanlar tırnakların rengine ve şekline göre işaret ettiği hastalıkları şu şekilde belirtiyor,
Uzmanlar, tırnak altındaki rengin pembe olduğunu, en küçük bir değişikliğin özellikle vitamin eksikliğine işaret ettiğini belirtiyor. Buna göre, tırnaktaki beyaz lekeler magnezyum eksikliğinden kaynaklanıyor.

Eğer tırnak rengi pembeden çok kırmızıya kaçıyorsa, bu kandaki kolesterol oranının artmış olduğunu gösteriyor. Bu renk tırnaklar karaciğerde ve kalp damarlarında bir rahatsızlığın habercisi de olabiliyor.
Kırmızı ile mor arası renkteki tırnaklar ise fazla şeker tüketiminden ortaya çıkıyor, uzmanlar, kolay kırılan tırnakların sebze ve meyve balık tüketiminin azlığından kaynaklanan vitamin eksikliğinin karaciğere yansıması olduğunu belirtiyor.
Yatay ve düz ve üzeri tırtıklı tırnaklar aşırı stresin habercisi olarak değerlendirilirken, dikey tırnaklar sindirim sisteminde bir sorun olduğunun göstergesi sayılıyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.