Tesla’nın BTCdeki düşüşten kaynaklı zararı 101 milyon dolar

16.10.2014
76
Tesla’nın BTCdeki düşüşten kaynaklı zararı 101 milyon dolar

Elon Musk’ın elektrikli araç şirketi Tesla, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) dijital varlıklarının kârlılığını nasıl etkileyebileceğini anlatan bir dosya yolladı. Söz konusu dosyada, Tesla’nın 2021 yılında Bitcoin varlıklarının değerindeki değişiklikler nedeniyle yaklaşık 101 milyon dolar değer düşüklüğü zararı yer aldı.

Tesla, SEC’e Gönderdiği Dosyada Bitcoin’den Bahsetti
Dünyaca ünlü elektrikli araç devi Tesla, uzun süredir kripto para birimleri ile yakından ilgileniyor. Öyle ki şirketin CEO’su Elon Musk, bu konuyla ilgili olarak süreli paylaşımlarda bulunuyor. Hatırlarsanız Tesla, 2021 yılının ilk çeyreğinde, Bitcoin’e toplam 1,5 milyar dolarlık yatırım yaptığını vurgulamıştı.

Bu kez Tesla ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yolladığı bir dosyada Bitcoin’den bahsetti. Dosyaya göre Tesla, 2021 yılı boyunca Bitcoin’deki değer değişikliğinin etkisiyle yaklaşık 101 milyon dolar değer düşüklüğü zararı yaşadı.

Ayrıca belirtmek gerekirse Tesla’nın gönderdiği dosyada şu ifadeler yer alıyor:

“31 Aralık 2021’de sona eren yılda, Bitcoin’imizin defter değerindeki değişikliklerden ve tarafımızca yapılan belirli Bitcoin satışlarından 128 milyon dolarlık kazançtan kaynaklanan yaklaşık 101 milyon dolarlık değer düşüklüğü zararı kaydettik”

Değer düşüklüğü zararını detaylandırmak gerekirse; bir varlığın ya da nakit oluşturan birimin defter değerinin geri kazanılabilir tutarı aşan kısmını ifade ediyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.