TEOG kalktı mı? MEB müsteşarı: Sınavsız model değerlendiriliyor

18.09.2017
92
TEOG kalktı mı? MEB müsteşarı: Sınavsız model değerlendiriliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğanın katıldığı canlı yayında TEOG kaldırılmalı sözünün ardından MEB harekete geçti. Son olarak MEB müsteşarı Yusuf Tekin TEOG konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Peki TEOG kalkacak mı? Kasım ayında sınav yapılacak mı?

TEOG sistemi kaldırılmalı sözünün ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Başbakan Binali Yıldırım ile bu konuda mutabık oldukları ve kısa süre içerisinde yeni sistemin kısa sürede hayata geçirileceğinden şüphesinin olmadığını dile getirmişti. Erdoğanın açıklamalarının ardından TEOG için bir açıklamada MEB müsteşarı Yusuf Tekinden geldi. TEOG sisteminin kaldırılmasının ardından yeni sistem ne olacak sorusuna bu konuda farklı alternatiflerin değerlendirildiğini sınavsız model uygulamasının da değerlendirilmeler arasında olduğunu dile getirdi. Peki Kasım ayında TEOG sınavı yapılacak mı? TEOG yerine hangi sistem gelecek?

MEB Müsteşarı Tekin: Sınavsız model seçeneği değerlendiriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, TEOGun kaldırılmasıyla ilgili olarak Sınavsız model seçeneği değerlendiriliyor dedi. Tekin, kasım ayında sınav yapılıp yapılmayacağının kısa sürede açıklanacağını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın TEOG kaldırılacak açıklaması sonrası yeni model tartışılmayı başlandı. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin 24 TVde yeni modele ilişkin konuştu. Yeni modelle ilgili masada çok fazla seçenek olduğunu söyleyen Tekin, Çalışma grubu oluşturuldu. Sınavsı model seçeneği değerlendiriliyor. Hepsini çalışıyoruz arkadaşlarımızla. Neticesini sayın Bakanımız, Başbakanımız komuoyu ile paylaşır. Sınavsız bir model olmalı. Sınavsız modelin alt yapısı oluşturulacak. 2013den beri bizim masamızda sınavsız geçişle alakalı değişik alternatifler mevcut dedi.

BU SENE TEOG YAPILACAK MI?

Öte yandan Tekin, kasım ayında TEOGun yapılıp yapılmayacağının kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı. Kasımda TEOGun yapılıp yapılmayacağını Sayın Başbakanımızın ve Milli eğitim Bakanımızın onayını aldıktan sonra açıklamak doğru olacaktır diyen Yusuf Tekin, Bizler bürokrat olarak hazırladığımız modeli cumhurbaşkanımızın sunarız ardından kamuoyu ile paylaşılır dedi.Tekin TEOG ile ilgili çarşamba günü açıklama yapılacağını da dile getirdi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.