Teknoloji yazlıklara indi

Teknoloji yazlıklara indi

Yaz geldi teknoloji kendini yazlıklara attı.

Yazın gelmesiyle beraber şehirlerden yazlıklara gidenler, interneti nasıl kullanacak, hangi teknolojileri yanında götürecek, daha mutlu bir yaz tatili geçirmek için kime güvenecek… Tüm bunların cevaplarını sizler için derledik.

Dağda bayırda internet

Yazlıkların en büyük sorunlarından biri kısa bir süreliğine kalınacağı için sabit hattın olmaması, dolayısıyla internetin eve uğramaması. Bu konuda açıklama yapan şirketlerden Turkcell, tatilde bilgisayara takılacak minik bir modemle internet keyfini kesintisiz sürdürebileceğinizi açıkladı. Şirket, 100 megabaytı 5 TL, 1 gigabaytı 29 TL, 4 gigabaytı 39 ve 8 gigabaytı 69 TL’ye internet bağlantı paketleri sunuyor. Bu paketlerde sınır aşımı yok. Kontratlı internet almak isteyenlere hediye olarak mobil modem ücretsiz veriliyor. Örneğin 4 gigabayt isteyenler, modemi ücretsiz aldığı gibi ilk üç ay da 39 yerine 29 TL bağlantı ücreti veriyor.

Bir modemle 5 bilgisayar

3G’nin Türkiye’ye gelmesiyle birlikte özellikle interneti çoklayıcı modemlerin sayısı arttı. Turkcell çıkardığı Multivınn cihazı mobil interneti aynı yerde bulunan 5 kişinin bilgisayarına dağıtıyor. Cihaz bilgisayardan şarj edilebiliyor. Ayrıca cihazla iPad gibi tabletleri ve hatta WiFi özelliği olan cep telefonlarını tek bir hat ve paket üstünden internete bağlamak mümkün. 6 ay Turkcell internet paketlerini almak isteyenler Multivınn’ı 99 TL ön ödemeli, aylık 49 TL’ye alabilirken 24 ay kontrat yapmak isterlerse başka hiçbir ek ücret ödemedikleri gibi ilk 12 ay için de aylık 29 TL veriyorlar.

Kumsalda TV keyfi

Her ne kadar şehrin keşmekeşinden uzaklaşmak için tatile gidilse de, televizyon asla bırakılamayacak bir lükstür. Yazlığında televizyon olmayanlar ya da medeniyetten uzakta örneğin çadırda tatil yapmak isteyenlerin bu keyiften uzakta kalmamaları için teknoloji en iyi seçeneği oluşturuyor. Bu kapsamda örneğin internet üzerinden 81 kanalı seyretmek için Tivibu’ya verilecek ücret sadece 1 TL. Eğer 24 saat boyunca film izlemek istiyorsanız Sinema TV kanallarıyla beraber verilecek ücret 8 TL oluyor. Bu pakette ücretsiz 100 adet film dizi ve belgesel de var.

iPad’den TV izleyin

Turkcell’in MobilTV servisi ise aylık ve günlük paket alternatifleri sunuyor. Ayrıca bu uygulamayla iPad de taşınabilir televizyona dönüşüyor. Bundan faydalanmak isteyen Turkcell’liler, ‘Aylık Standart Paket’e 60 saat kullanım karşılığı 3 ay boyunca yüzde 50 indirimle KDV ve ÖİV dahil 4,95TL TL ödüyor. Günlük Standart Paket’in ücreti ise 1 TL.

Hafızasını tatilde yanında götürenlere

Yazın da olsa bilgilerini yanında taşımadan rahat edemeyenler için zorlu doğa koşullarına özel USB hafıza kartı geliştirildi. ADATA’nın geliştirdiği Superior serisinden S007 USB bellek, bunlardan biri. Özel kauçuk kaplaması sayesinde darbelere ve suya karşı verileri koruyan flash bellek, ABD ordusunun testlerinden onay almış. 4 gigabaytlık modeller 13 dolara satılırken 32 gigabaytlık modeller ise 59 dolara piyasada.

Denizin içinde de çeken kamera

Samsung tatildeyken hem dayanıklı hem kaliteli video kamera gereksinimi duyan tüketiciler için W200 cep kamerasını tasarladı. Cihaz, her türlü sert ve zorlayıcı koşulda çekim yapabiliyor. Cihaz özellikle sualtı çekimlerin hiç olmadığı kadar mükemmel kaydedilmesine olanak sağlıyor. Kamera 3 metre derinliğe kadar su geçirmez özelliğe sahip. Her yere rahatça taşınabilen bir tasarıma sahip olan W200’de bir de dahili USB soketi yer alıyor. USB girişi kullanıcıların tatil maceralarını yanlarında kablo taşımak zorunda kalmadan kolayca ve hızlı şekilde paylaşmalarına olanak sağlıyor. Türkiye satış fiyatı henüz belli değil ama yurtdışında 160 dolar.

Tatil anılarını ölümsüzleştirin

CanonPowerShot SX serisini ince, şık ve cep boyutlu tasarımda yüksek zum performansını, geniş açı esnekliğini ve tam elle kontrolü birleştiriyor. Canon kompakt fotoğraf makinesi için bir ilk olan GPS sayesinde kullanıcılar görüntülerin çekildiği mekanı ve seyahatlerinin rotasını ‘GPS Günlükçü’ ile kaydedebiliyor.

Fiyatı 800 TL

Cihaz, HS Sistemi ve geniş açı 14x optik zum lensinin yanı sıra 28 mm geniş açı ayarıyla dikkati çekiyor. Bu özellikle bir kareye sahnenin daha fazla alanını sığdırabiliyor. 392 mm eşdeğeri odak uzunluğunda tam zum işleviyle uzak mesafedeki konulara çok rahatlıkla ulaşılabiliyor. Her iki model de 24 kare/sn.’de stereo sesli 1920x1080p Full HD videor çekebilme becerisi var. Cihaz yaklaşık 800 TL’ye satılıyor.

İnternet evde kalmasın

TTNET, özellikle yaz tatiline ve uzun süre seyahate gidenler için 2 ve 3 aylık ‘Süreli İnternet’ paketlerini sunuyor. Bu pakete sahip olmak isteyenler ‘NET 6’ veya ‘Yalın NET 6’dan birine abone olabiliyor. Ayrıca ‘Süreli İnternet’ uzun süreli kullanabilecek ADSL veya ‘Yalın İnternet’e de çevirebiliyor. 2 aylık NET 6 paketi 59 TL, Yalın NET 6 paketi 89 TL, 3 aylık NET 6 paketi 85 TL ve 3 aylık Yalın Net 6 paketi ise 130 TL.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.