Teff tohumunun faydaları nelerdir?

01.10.2018
75
Teff tohumunun faydaları nelerdir?

Teff tohumunun ne olduğu merak edilirken, diğer yandan da faydaları araştırılıyor. Kuzey Etiyopya’da yetişen Teff tohumu içeriğindeki vitaminler insan sağlığı için faydalıdır. Teff tohumu çayı da tüketilmektedir.

Zayıflamaya yardımcı olarak bilinen Teff tohumu çayının nasıl tüketildiği merak ediliyor. Sağlıklı bitkilerden biri olan Teff tohumu ile ilgili merak edilen bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

TEFF TOHUMU NEDİR?

Teff tohumlu çay Hollywood yıldızlarının zayıflama amaçlı kullandığı, besin değeri bakımından oldukça yüksek bir tohum çeşididir. Teff, dünyadaki en besleyici alternatif tahıllardan biridir. Kalsiyum, lif, protein ve antioksidanlar sunar. Bu büyük bir enerji kaynağıdır, kemik sağlığını korur ve kilo verme çabalarını desteklemeye bile yardımcı olabilecek uzun süreli doygunluk sağlar. Teff tohumu, buğday tahılı ile karşılaştırıldığında besin değeri açısından daha yüksektir ve sindirilmesi daha kolaydır. Çünkü teff tohumunda glüten yoktur. Eğer detaylı bir şekilde teff tohumunu incelemeye alırsanız, tef tohumu çayının ne işe yaradığını, tecrübe edinmiş kişiler tarafından teff tohumu kullananları araştırırsanız bu tahılın sağlığımızı nasıl iyi yönde desteklediğini görebilirsiniz.

TEFF TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Benzeri olan kinoa gibi birçok fayda sağlayan teff bitkisi tohumu, demir ve lif bakımından zenginliğiyle dikkat çeker. Kalsiyum, aminoasit ve protein bakımından zengin içeriğe sahip olan bu yiyecek, vejetaryenler için de kullanıma uygundur.

İçeriğindeki kalsiyum oranı sayesinde diş ve kemik gelişimine fayda sağlayan bitkinin saçlar için de kullanıldığı görülmektedir. Kansızlık rahatsızlığı olanlar düzenli teff kullanımı halinde bu sorununa veda edebilmektedir.

En önemli faydası kilo vermek üzerine olan teff, diyet yapanların da favorilerindendir. Yağ yakımını ve metabolik faaliyetleri hızlandırarak kan şekerini ve vücudun yağ oranını düzenleyen teff tarifleri diyetleri daha faydalı ve lezzetli kılabilir.

Glutensiz oluşuyla kan şekerini düzenlemesinin yanında kansere karşı koruyucu etkisini de gösterebilen teff bitkisi, içeriğinde yoğun mineral ve vitaminlere sahip olmasıyla bağışıklık sistemini desteklemektedir. Sodyum içeriğinin düşük olması sayesinde tansiyon hastalarının da kullanımına uygun olduğunu eklemekte fayda vardır.

TEFF TOHUMLU ÇAYIN YARARLARI

Teff tohumlu çayın içerisinde 20 adet bitki bulunmaktadır. Teff tohumlu çay zayıflamaya yardımcı olmanın yanı sıra vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Halk arasında 100 de 100 zayıflatma etkisi olduğu söylenilen teff tohumlu çay, diyet yapılmadığı ve yiyeceklerin azaltılmadığı sürece zayıflamaya yardımcı olmayacaktır. Teff tohumlu çay tek başına zayıflamaya yardımcı olmaz. İçerisinde bulunan faydalı ve ödem attırıcı bitkiler sayesinde vücudunuzdaki toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Teff tohumlu çay, diyete eklendiğinde kilo vermenizi hızlandırmaya yardımcı olmaktadır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.