Tarkanın Kuzeni Gözaltında

05.11.2010
71
Tarkanın Kuzeni Gözaltında

İstanbul’da aralarında ünlü pop şarkıcısı Tarkan’ın amcasının oğlu Mehmet Tevetoğlu’nun da bulunduğu 20 kişilik hacker çetesi çökertildi.

Çetenin Rusya ve ABD’deki hackerlardan aldıkları kredi kartı bilgileriyle ikiz kart çıkartarak, futbol maç bileti, uçak bileti yada ünlü yıldızların konser biletlerini alarak piyasada sattıkları belirlendi.

İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 aylık teknik ve fiziki takibi ardından bir hacker çetesine İstanbul ve üç ayrı ilde eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonlarda Türkiye’nin en ünlü hackerları olan, Ertuğrul Şevki Işınay ve ismi “Karnaval” operasyonunda da geçen “Xavi” lakaplı Mert Ortaç’da suçüstü yapılarak gözaltına alındı. Sosyal paylaşım siteleri vasıtasıyla Rusya ve ABD’deki hackerlardan para ile manyetik kart bilgilerini satın alıp, daha sonra bunların ikizini çıkarttığı belirlenen çetenin, bu kartlarla para çeken, alışveriş yapan kişilerin de aralarında bulunduğu 1’i üniversiteli kız öğrenci 18 kişi de gözaltına alındı. Ünlü pop şarkıcısı Tarkan’ın amcasının oğlu Mehmet Tevetoğlu’da, paraların ATM’den çekilmesini organize ettiği suçlamasıyla gözaltına alındı.

Çete çıkarttığı ikiz kartlarla ATM’lerden para çekmenin yanı sıra, internet üzerinden uçak bileti, konser bileti, tatil paketi, önemli futbol maçlarına ait biletleri alarak piyasada ucuza satıyor. Yİne internet üzrinden hesapları boşaltan çetenin elinde çoğu yabancılara ait 20 bin kişiye ait kredi kartı bilgileri ele geçirildi.

Çetenin son 1 yıl içerisinde bu en az 5 milyon TL’lik vurgun yaptığı tahmin ediliyor. Bankalardan gelecek hesap bilgilerinin toplanmasının ardından vurgunun gerçek boyutu ortaya çıkarılacak. Polis tarafından sorgusu tamamlanan 20 kişi Kartal Adliyesi’ne sevk edildi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.