Süper Kupa Sahibini Buluyor

12.08.2012
74
Süper Kupa Sahibini Buluyor

TFF Süper Kupa Finalinde ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe, kozlarını bu akşam 20:55te Erzurum Kazım Karabekir Stadında paylaşacak.

Erzurum bugün Türk futbolunun iki lokomotifini ağırlayacak. Galatasaray ile Fenerbahçe, bu akşam 20.55te TFF Süper Kupada kozlarını paylaşacak.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2006dan bu yana düzenlenen ve eski Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanan, bir önceki sezonun Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası sahibini karşı karşıya getiren dev organizasyonda bu yıl Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti ilk kez yaşanacak.

Türkiyenin birbirleriyle en çok maç yapan iki takımı, TFF Süper Kupada ilk kez kozlarını paylaşacak.

Ezeli rakipler, Yeni Erzurum Stadında TFF Süper Kupayı müzelerine götürebilmek için mücadele edecek.

FENERBAHÇE 2, GALATASARAY 1 KEZ KAZANDI

Kupayı şimdiye dek Fenerbahçe 2, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor da birer kez kez kazandı.

Fenerbahçe, şimdiye kadar oynadığı 2 finali de kazanarak, TFF Süper Kupayı en çok kaldıran takım olurken, Galatasaray 2008deki finalde Kayserisporu yenerek bu organizasyonda mutlu sona ulaştı.

Geçen sezon başında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanması gereken kupa maçı, 3 Temmuz 2011de ortaya çıkan futbolda şike soruşturmasında her iki takımın da adının geçmesi üzerine TFF tarafından iptal edilmişti.

ERZURUMDA İLK HEYECAN

TFF Süper Kupa, Erzurumda ilk kez düzenlenecek.

Bundan önceki 5 organizasyondan 3üne Almanyanın Frankfurt, Köln ve Duisburg kentleri, 2sine de İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı ev sahipliği yapmıştı.

Tarihinde ilk kez bir kupa finaline ev sahipliği yapacak Erzurumda, eski Cemal Gürsel Stadının 2011 yılında baştan sona yenilenmesiyle hizmete giren Yeni Erzurum Stadı ayrı bir heyecana tanıklık edecek.

Stat, 2011de kentte düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatlarının açılış ve kapanış törenleri için adeta yeni baştan inşa edildi. Tamamı kapalı tribünlere sahip, ışıklandırma ve alttan ısıtma sistemi bulunan stat 23 bin 500 kişi kapasiteli.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.