Süleyman Soylu ilk kez kabinede

24.11.2015
80
Süleyman Soylu ilk kez kabinede

Süleyman Soylu ilk kez kabinede AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına getirildi.

Aslen Trabzonlu bir ailenin çocuğu olan Soylu, ilk ve orta öğrenimini İstanbul Gaziosmanpaşada tamamladı. Plevne Lisesini bitiren Soylu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu.

Siyasete 1987de DYPde başlayan Soylu, 1987-1990 yılları arasında partisinin İstanbul İl Gençlik Kollarında Yönetim Kurulu üyeliği ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini üstlendi.

1995te Gaziosmanpaşa DYP İlçe Başkanlığına henüz 25 yaşındayken seçilen Soylu, 1999da partinin İstanbul İl Başkanlığı görevine geldi. 3,5 yıl sürdürdüğü İstanbul İl Başkanlığı görevinden 2002de ayrılarak milletvekili adayı oldu.

Demokrat Partinin 6 Ocak 2008de yapılan 4. Olağanüstü Kongresinde Genel Başkanlığa seçilen Soylu, 16 Mayıs 2009da kendi talebiyle gerçekleşen kongrede Genel Başkanlık görevini bıraktı.

Referandumda Evet için çalıştı

Daha sonra, ülke çapındaki değişik üniversitelerden ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden gelen davetlerle Türkiyenin birçok bölgesinde konferans ve panellere katıldı.

Soylu, 12 Eylül 2010da referanduma sunulan Anayasa değişikliği paketinin, Türkiyenin dönüşümü ve demokratikleşmesi için hayati öneme sahip olduğunu görüp, Demokrasi Buluşmaları adını verdiği bir dizi seminer düzenledi ve arkadaşları ile Türkiyeyi dolaşarak Evet oyu tercihinin nedenlerini halkla paylaştı. Bu faaliyetinin ardından partisinden ihraç edildi.

Erdoğandan birlikte siyaset yapma daveti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Ak Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı döneminde, partisine davet ettiği Soylu, 5 Eylül 2012de AK Partiye katıldı. 30 Eylül 2012deki AK Parti 4. Olağan Genel Kurulunda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine ve ardından da AK Parti Genel Başkan Yardımcılığına seçilen Soylu, 1,5 yıl Ar-Ge Başkanlığı görevini üstlendikten sonra 14 Nisan 2014te Teşkilat Başkanlığı görevine getirildi.

AK Partide önemli görevler üstlendi

Soylu, 7 Haziran 2015teki seçimlerde AK Partiden Trabzon Milletvekili seçildi. 12 Eylül 2015te yapılan AK Parti 5. Olağan Kongresisinde yeniden MKYK üyesi oldu. 13 Eylül 2015te teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Mustafa Ataşa devretti. Soylu, 1 Kasımda tekrar Trabzondan milletvekili seçildi.

Evli ve iki çocuk babası olan Süleyman Soylu, tarihe olan ilgisi ve Kitap okuma tutkusuyla biliniyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.