Sohbet Bir İhtiyaç Mıdır?

21.02.2018
68
Sohbet Bir İhtiyaç Mıdır?

İnsanlar toplum halinde yaşarlar. Dil yani lisan toplumsal iletişimi sağlayan araçlardan sadece biridir. Konuşarak iletişim kurulabildiği gibi bazen göz ile bazen de işaret ile iletişimler kurulabilir.  Karadeniz yaylalarında ıslıkla iletişim kuran insanlar görülebildiği gibi işitme engellilerin işaret diliyle konuştukları ve sohbet ettikleri görülmektedir.

Sohbet Konuşmak Mıdır?

Sohbeti  bu manada konuşmak, daha çok anlaşmak, iletişim kurmak ve fikir paylaşımı olarak tanımlayabiliriz. Ancak sohbet sosyal hayatın gerektirdiği bir paylaşımlar dizesidir. İnsanların tercihine bağlı bir durumdur. Kişiler sohbetten hoşlanmayabilirler ve tercihlerini bu yönde de kullanabilirler. Ancak bu durumda toplum değer yargıları içinde cemiyet insanı olmayan bir konuma getirilmekten hiç geri kalamazlar. Bu aslında bir süre sonra kişileri yalnızlığa iteklemekte ve sosyal bir hayatı zorunlu hale getirebilir. Kişinin tercihi bu yönde ise sorun olmayabilir ama kişi tercih etmediği böyle bir tabiri yerinde ise ayrık otu olma haline gelmişse psikolojik açmazlara da girebilir. İşte sohbet deyip geçmemek lazım paylaşmak,  konuşmak, fikirlerini aktarabilmek o denli önemlidir ki insanı toplumsal manada bu yalnızlığından çekip alabilsin.

Sohbet Bir İhtiyaç Mıdır?

Görüldüğü  üzere sohbet tercih olmakla birlikte sonuçları üzere bir ihtiyaçtır. Sohbet kişinin toplumda değer bulduğu kişilik yansımasıdır. Sohbetin tadını veren kişinin fikirlerini ortaya koyduğu ve karşıdakilere geçirdiği pozitif ya da negatif etkiler kişinin takdir ve değerini kazanımı ya da kaybedilmesi olabileceği gibi herkes fikirlerinde özgür olduğundan alında sonuç itibarı ile konu değil iletişim önemli olduğundan yalnızlaşmayan bir insan olma durumu ortaya çıkacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.