Sırt Ağrılarınızdan Kurtulun

19.03.2011
75
Sırt Ağrılarınızdan Kurtulun

Hareketsiz yaşam tarzı, egzersizlere az zaman ayırma, sırt kaslarının veya kemiklerinin kaza veya sarsıntı sonucu zarar görmesi, sırt ağrısına yol açan başlıca faktörlerdir.

Kanser, peptik ülser, osteoporoz, siyatik, spinal stenoz veya bel fıtığı gibi hastalıklar da bel ağrısına yol açabilir. Bazen ağır bir nesneyi kaldırma veya uzun süre kambur bir şekilde oturma gibi basit hareketler bile sırt ağrısını tetikleyebilir.

Eğer sırt ağrıları, hastalık veya diğer sağlık sorunlarından dolayı ortaya çıkarsa çözüm, ağrıyı medikal müdahale ile azaltmakta ve tedavi etmekte yatar. Eğer sırt ağrısı bu faktörler dışında başka nedenlerden dolayı ortaya çıkmışsa ağrıdan kurtulmak için bazı basit yolları uygulayabilirsiniz.

Sırt ağrısı için en basit yol buz kompresidir. Birkaç buzu plastik bir keseye koyun ve sonra da bunu ince bir havlu ile sarın. Bu kompresi ağrıyan bölgenize 10 ila 15 dakika uygulayın. Bir diğer rahatlama yolu ise sıcak duştur. Sıcak; yorgun, ağrıyan sırtınızı yumuşatır ve rahatlatır. Ayrıca sıcak su torbalarını da ağrıyan yerlerinize uygulayabilirsiniz.

Sırt ağrısından kurtulmak için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise sarımsaktır. 8–10 diş sarımsağı hardal yağında kavurun ve bu karışımı masaj yaparak sırtınıza uygulayın. Ayrıca ağrıdan kurtulmak için taze sarımsak dişini her sabah çiğneyebilirsiniz.

Sırta masaj yaparak kaslarınızı rahatlatır, kan dolaşımını artırabilirisiniz. Okaliptüs yağı, nane yağı veya terebentin yağı da sırt ağrısını azaltabilir.

Bunların yanı sıra sağlıklı beslenme ve kilonuzu dengede tutma da ağrılarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur. Ağrınız başladığında yatmak yerine düzenli egzersiz yapmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.