Sinüs Ameliyatı Hakkında Hastalara Talimatlar

04.03.2011
73
Sinüs Ameliyatı Hakkında Hastalara Talimatlar

Bu bilgiler hastaları sinüs cerrahisine hazırlamak için verilmiştir. Net riskleri, komplikasyonları ve yararlarını anlamak açısından yardım sağlamaktadır.

Prosedürleri daha iyi anlamak için doktorunuza soru sormaktan çekinmeyin. Sinüs cerrahisi, hastalıklı sinüs dokusunun kesin olarak kaldırılması, doğal drenaj kanallarını iyileştirerek sinüs boşluklarının enfekte yollarını tedavi etmeye yönelik bir ameliyattır. Çoğu durumda hassas görselleştirme cerrahisinde kesime gerek kalmadan endoskopik tekniklerle ameliyat yürütülür. Sonuç olarak, şişlik, kanama gibi rahatsızlıklar ameliyat sonrası en aza indirilmektedir ve hızlı bir iyileşme sağlanır. Post operatif bakım ve takip gerektirir.

Risk ve komplikasyonları:

Sinüs sorunlarının nüksetmesi,
Kanama,
Kronik burun akıntısı,
Agresif cerrahi ihtiyacı,
Alerji durumları,
Astım, bronşit, öksürük gibi solunum sorunları,
Baş ağrısı,
Nörolojik sorunlar,
Göz hasarları,
Menenjit, omurilik sıvı sızıntısı, beyin apsesi,
Damak ve dişlerde uyuşukluk,
Burun tıkanıklığı,
Koku ve tat alma yeteneğinin kaybedilmesidir.
Hasta, ameliyattan 8 saat önce yeme ve içmeyi kesmelidir. Sigara içmek de aynı şekildedir. Ateş varsa doktora bildirilmelidir. Ameliyattan sonra vital bulgular için hasta uyanma odasına alınır. Birkaç saat içinde taburcu olunabilir. Tamamen normale dönmek 3-5 gün arasında değişir. Kalp hızını artıracak, hareketler, koşu, ağırlık kaldırma yapılmamalıdır. Fiziksel efor sınırlanmalı hasta dinlenmelidir. Kendinizi korumak için, soğuk algınlığından korunun, alerjenlerden kaçının, burundaki nemi koruyun.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.