Simge Sağın kimdir? Simge Sağının mesleği nedir?

19.08.2019
91
Simge Sağın kimdir? Simge Sağının mesleği nedir?

Simge Sağın kimdir? Simge Sağının mesleği nedir? 8 Ağustos 1981de doğan Simge Sağın, 2010ların başında yayımladığı şarkılarla Türk pop müziği sahnesinde yer almaya başlasa da asıl çıkışını 2015te radyo ve televizyonlarda çok çalınarak liste başı olan Miş Miş şarkısı ile gerçekleştirdi.

Şişli, İstanbulda doğan Simge, liseden sonra müzik eğitimi almak isteyince babasının teşvikiyle İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarına kaydoldu ve müzik eğitimi aldı. Konservatuvarda öğrenciyken çeşitli pop şarkıcılarına geri vokallik yaptıktan sonra 2011de Erdem Kınayın yapımcılığında Yeni Çıktı adlı bir EP ile çıkış yaptı. İlk çalışması kendisine istediği tanınırlığı sağlayamadı ancak dört yıl sonra yayımladığı Miş Miş ile asıl çıkışını yaparak Türkiyede MusicTopTR Resmî Listesinde dört hafta peş peşe bir numarada kaldı. Ardından “Yankı” ve “Ben Bazen” şarkıları aynı listede ilk üçe girerken “Öpücem” şarkısı ise bir numaraya yükseldi. Kendisinin ilk stüdyo albümü Ben Bazen, 2018de yayımlandı ve içerdiği müzikal çeşitlilik ile müzik eleştirmenlerinden övgü topladı.

Sezen Aksudan etkilendiğini belirten Simge, genel anlamda dans-pop şarkıları seslendirdi. 2015 yılından itibaren Türkiyede radyo ve televizyonlarda dönem dönem en çok çalınan şarkıcı oldu, 2018 yılında ise yılın en çok çalınan ikinci kadın şarkıcısı olarak kayıtlara geçti. Bugüne kadar iki Altın Kelebek Ödülü ve üç Radyo Boğaziçi Müzik Ödülü olmak birçok ödül aldı.

Sanatı

Simge, 2011 yılında verdiği bir röportajda müzikal tarzından “Biraz Türk müziği namesi olan ve altyapıları modern bir sound. Yani hem batı, hem de doğu sentezi. sözleriyle bahsetti. Ayrıca Sezen Aksuyu örnek aldığını söyledi.[5] Milliyetten Mayk Şişman ise Simgenin tarzıyla ilgili olarak şunları yazdı: Simge gibi yüzünü batıya dönük olan ama doğuyu da ıskalamayan müzisyenler zaten otomatik olarak seviliyor, benimseniyor ve herkesi yakalamayı başarıyor.”[54]

Diskografi

Yeni Çıktı (2011)
Ben Bazen (2018)

Filmografi

Her Şey Aşktan (2016)

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.